Κέρκυρα: Ο Κ. Παυλίδης για το ΑΤ Λευκίμμης, τις εργατικές και το ΙΕΚ Τουρισμού

11:16 21/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ το μεσημέρι της Δευτέρας ο βουλευτής Κερκύρας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Παυλίδης. Η συνέντευξη αφορούσε κατά κύριο λόγο τα ζητήματα του Α.Τ. Λευκίμμμης, των Εργατικών Κατοικιών και του ΙΕΚ Τουρισμού.

Για το Α.Τ. Λευκίμμης

Σε σχέση με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, με επακόλουθο το κλείσιμο του Αστυνομικού Τμήματος Λευκίμμης, ο Κ. Παυλίδης

θύμισε ότι στη δημόσια διαβούλευση που προηγήθηκε έναν χρόνο πριν οι τοπικοί φορείς είχαν καταστήσει σαφές στον παριστάμενο ΓΓ Δημόσιας Τάξης κ. Αναγνωστάκη ότι το συγκεκριμένο Α.Τ. πρέπει να διατηρηθεί. «Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης γνώριζε τις ενστάσεις μας ιδιαίτερα για την περιοχή της Λευκίμμης και μας κάνει εντύπωση ότι προκρίθηκε η ιδέα της συγχώνευσης του στο νότο, θεωρώ όμως ότι μέσα από την κινητοποίηση κοινωνικών και αυτοδιοικητικών φορέων θα πρέπει το Υπουργείο να ανακαλέσει αυτή την απόφαση και να βρούμε μια λύση άλλου χαρακτήρα, αλλά με έδρα πάντα την ευρύτερη περιοχή του Κάβου της Λευκίμμης».

Εργατικές Κατοικίες

Θετικές χαρακτήρισε ο βουλευτής Κερκύρας του ΣΥΡΙΖΑ τις εξελίξεις στο θέμα των Εργατικών Κατοικιών Αγ. Ιωάννη, καθώς ο εργολάβος δεν βγήκε έκπτωτος αλλά υποκαταστάθηκε από άλλον, ενώ παράλληλα ορίστηκε χρονικός ορίζοντας ενός για την αποπεράτωση του έργου. Ο Κ. Παυλίδης σημείωσε ότι για να ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη εργολαβία, ένα μεγάλο μέρος της οποίας αφορά τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, απαιτείται συνεργασία των συνεργείων του ΟΤΕ και της ΔΕΗ με τον νέο εργολάβο και να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα. Επιπλέον, τόνισε ότι ο Δήμος Κέρκυρας καλείται να προκρίνει την επιλογή κατασκευής βιολογικού σταθμού εντός οικοπέδου των κατοικιών «ώστε το κομμάτι της εργολαβίας του αποχετευτικού να είναι συμβατό με τον χρονικό ορίζοντα της εργολαβίας του έργου μέχρι τον Δεκέμβρη του 2017. Νομίζω ότι και το οικονομικό αντικείμενο θα είναι μειωμένο, περίπου στο 1/3 (γύρω στις 700.000 ευρώ αντί 2.000.000 ευρώ), ενώ θα λυθούν και αρκετά τεχνικά ζητήματα που ήδη υπάρχουν στο έργο των 9 χιλιομέτρων δικτύου της αποχέτευσης στον Σκάφωνα».

ΙΕΚ Τουρισμού

Σε σχέση με την απάντηση της υπουργού Τουρισμού Έλ. Κουντουρά στην Επίκαιρη Ερώτηση της συναδέλφου του βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Φ. Βάκη σχετικά με την τύχη του ΙΕΚ Τουρισμού στην Κέρκυρα, ο Κ. Παυλίδης χαρακτήρισε «απαράδεκτο και μη αποδεκτό για το νησί» το γεγονός ότι συρρικνώνεται και υποβαθμίζεται περεταίρω η δημόσια τουριστική εκπαίδευση στην Κέρκυρα, σχετικά με την αναφορά της υπουργού στο μέλλον της Σχολής Ξεναγών της Κέρκυρας.

«Δεν μπορεί αυτή η Σχολή της Κέρκυρας να υποβαθμίζεται σε σχέση με τις σχολές στην άλλη Ελλάδα, είτε αφορά τη Ρόδο, την Κρήτη είτε το Άργος, την Ανάβυσσο και άλλες περιοχές. Θα πρέπει να υπάρχει μία σταθερή συμπόρευση όλων των παραγωγικών φορέων, και των ξενοδόχων και των αυτοδιοικητικών φορέων, σε μια γραμμή ότι δεν μπορεί πλέον στο νησί η υποβάθμιση αυτής της Σχολής να συνεχιστεί. Ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία στο νησί μας, επομένως οφείλουμε να δημιουργήσουμε στελέχη που θα κρατήσουν σε υψηλό επίπεδο το τουριστικό προϊόν. Δεν μπορεί αυτή η Σχολή να αποτελεί την τελευταία προτεραιότητα του Υπουργείου Τουρισμού».

XYTA

O κ. Παυλίδης αναφέρθηκε και στην πορεία των εργασιών στο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου. Όπως είπε, η αναίρεση του ΣΔΙΤ δεν έγινε από το Δήμο αλλά αφορούσε το σύνολο των έργων ΣΔΙΤ της χώρας που δεν είχαν φθάσει σε επίπεδο διυπουργικής και απεντάχθηκαν. Δήλωσε μάλιστα ότι οι παρεμβάσεις της εργολαβίας για το μεσοδιάστημα προχωρούν και οι εγκαταστάσεις του δεματοποιητή θα έχουν ολοκληρωθεί έως το Πάσχα.

Keywords
Τυχαία Θέματα