Κέρκυρα: Ο Διοικητής Πυροσβεστικής Ιονίων για τη φωτιά στο ΧΥΤΑ

15:10 24/6/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Υπό πλήρη έλεγχο βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας σε όγκο απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Μέσης Κέρκυρας. Για τον περιορισμό της φωτιάς η Π.Υ. διέθεσε 10 μεγάλα οχήματα, 30 άνδρες και 7 άτομα πεζοπόρο τμήμα  που σε συνεργασία με την πολική προστασία του δήμου και της ΠΙΝ κατάφεραν σε λίγες ώρες να την περιορίσουν.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό διοικητή της Π.Υ. στα Ιόνια Νησιά Γιάννη Παννόπουλο, που μίλησε σήμερα στην ΕΡΤ Κέρκυρας, επρόκειτο

για μια δύσκολη φωτιά με την πυροσβεστική να στοχεύει κυρίως στη μη εξάπλωση της στο χώρο των δεμάτων αλλά και στην παρακείμενη δασική έκταση.  Για το λόγο αυτό απομονώθηκε άμεσα το υλικό που καίγονταν και πραγματοποιήθηκε χωματοκάλυψη ενώ οχήματα της υπηρεσίας παραμένουν έως και σήμερα στο χώρο και παρακολουθούν το συμβάν.

Η Π.Υ. σύμφωνα με τον περιφερειακό διοικητή θα έχει σύντομα στα χέρια της το πόρισμα του ανακριτικού τμήματος της υπηρεσίας για τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά ενώ όπως είπε, τα τελευταία χρόνια γίνονται συνεχείς έλεγχοι για τα συστήματα πυροπροστασίας στο χώρο, τα αποτελέσματα των οποίων έχουν παραδοθεί στους αρμόδιους φορείς και περιελάμβαναν αρκετές παρατηρήσεις.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα