Κέρκυρα: Ο Αγιασμός των υδάτων στο παλιό λιμάνι

18:26 6/1/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην Κέρκυρα, όπου το πρωί της Κυριακής 6 Ιανουαρίου 2019 τελέστηκε στον Μητροπολιτικό ναό της Υ.Θ. Σπηλαιωτίσσης, ο Όρθρος, η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και ο Μέγας Αγιασμός, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου. Παρέστη ακόμη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του νησιού.
Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κέρκυρας τόνισε ότι: Με την βάπτιση του Κυρίου καθαρίζεται τόσο το ανθρώπινο

γένος, όσο και ολόκληρη η κτίση, η οποία ανακαινίζεται. Ο Χριστός ενώ είναι αναμάρτητος, από άκρα ταπείνωση καταδέχεται και βαπτίζεται στον ποταμό Ιορδάνη, από τον Τίμιο Πρόδρομο, δίδοντάς μας το παράδειγμα της ταπείνωσης και της υπακοής στο θέλημα του Ουρανίου Πατρός.
Επιπροσθέτως ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι αυτό ακριβώς που λείπει στην εποχή μας είναι το πνεύμα της ταπεινώσεως. Αντιθέτως το στοιχείο που κυριαρχεί στους καιρούς μας είναι η εγωπάθεια και η έπαρση. Όταν ο άνθρωπος εμφορείται από την εμπαθή κατάσταση απομακρύνει εκουσίως την Θεία Χάρη από την ζωή του και ζει μέσα στο σκότος.
Μετά τον Αγιασμό Κλήρος και λαός κινήθηκαν εν πομπή στο παλαιό λιμάνι, όπου και τελέστηκε ο Αγιασμός των υδάτων από τον Σεβασμιώτατο.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα