Κέρκυρα: Νομιμοποιήθηκε η προσωρινή εναπόθεση δεμάτων σκουπιδιών στο ΧΥΤΑ Λευκίμμης

19:49 1/6/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Δημοσιεύτηκε στις τοπικές εφημερίδες, ως πληρωμένη καταχώρηση, η τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων, που ζήτησε ο ΣΥΔΙΣΑ από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Η απόφαση εξεδώθη την Παρασκευή, ανοίγοντας τον δρόμο για τη χρήση του ΧΥΤΑ στα Μεσοράχια Λευκίμης, προκειμένου να καταστεί νόμιμη η εναπόθεση προσωρινά των δεμάτων των σκουπιδιών.
Σύμφωνα με την εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, στην οποία εστάλη η εντολή δημοσίευσης από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού συμβουλίου,

«η αίτηση από τον ΣΥΔΙΣΑ έγινε την Πέμπτη, η απάντηση έφτασε στην Περιφέρεια νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής κι ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου έστειλε εντολή δημοσίευσης της ανακοίνωσης για την ενημέρωση των ενδιαφερομένων για το ακριβές περιεχόμενο της τροποποίησης και τον χρόνο της προσωρινής αυτής διαχείρισης».
Σύμφωνα με αυτήν την απόφαση αυτή, ο ΣΥΔΙΣΑ πλέον μπορεί να χρησιμοποιήσει το ΧΥΤΑ Λευκίμμης χωρίς να προηγηθούν εργασίες αποκατάστασης των ζημιών από τον πρόσφατο εμπρησμό.
Να υπενθυμίσουμε ότι το Σάββατο, στις 8.00 το βράδυ, οι Λευκιμμιώτες έχουν προγραμματίσει συναυλία, στο Ποτάμι της Λευκίμμης, με σύνθημα «Όχι στην ποινικοποίηση του λαού της Λευκίμμης- Όχι στη λειτουργία του παράνομου ΧΥΤΑ στα Μεσοράχια»

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα