Κέρκυρα: Νέο ξεκίνημα για την Ανουντσιάτα

13:45 3/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με την Υπουργό Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, συναντήθηκε την Παρασκευή ο Δήμαρχος Κέρκυρας, Κώστας Νικολούζος και συζήτησαν επί του συνόλου των θεμάτων αρμοδιότητας του Υπουργείου που απασχολούν το Δήμο.
Στο θέμα του καμπαναριού της Ανουντσιάτα, επί της ουσίας συμφωνήθηκε να ξεκινήσουν από την αρχή οι ενέργειες διάσωσης και ανάδειξης του μνημείου.
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε την Υπουργό για τα έργα πολιτισμού που ο Δήμος προγραμματίζει να εντάξει στα ΣΔΙΤ και συγκεκριμένα το ΦΟΙΝΙΚΑ και το Δημοτικό Θέατρο,

καθώς και την εξέλιξη της διαδικασίας ωρίμασης των έργων αποκατάστασης της Αγίας Αικατερίνης και τριών κτιρίων στο Μον Ρεπό.
Στο θέμα του Art Café, ο Δήμαρχος επανέλαβε τη θέση του Δήμου για τη διατήρηση του καθεστώτος λειτουργίας του, με ανάκληση της επίμαχης απόφασης του ΥΠ – ΠΟ. Η Υπουργός ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για τη λειτουργία του ΔΗΠΕΘΕ, τονίζοντας ότι η μη χρηματοδότησή του εφέτος είναι συνέπεια του γεγονότος ότι τα τελευταία 2 χρόνια δεν παρουσίασε επαγγελματικές παραγωγές λόγω των οικονομικών προβλημάτων λειτουργίας του. Τέλος, η Υπουργός και ο Δήμαρχος συζήτησαν θέματα λειτουργίας του Φορέα Διαχείρισης της Παλιάς Πόλης

Keywords
Τυχαία Θέματα