Κέρκυρα: Νέες κινητοποιήσεις των ξενοδοχοϋπαλλήλων

18:36 12/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Τη στήριξη των ξενοδοχοϋπαλλήλων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού, ζήτησαν με παρεμβάσεις τους οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Κέρκυρας, που πραγματοποίησαν  συγκεντρώσεις σε διάφορα σημεία της πόλης, ενώ ακολούθησε και πορεία διαμαρτυρίας.

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι ζητούν στήριξη του κλάδου εξαιτίας της εκτεταμένης ανεργίας που δημιούργησε η πανδημία του νέου κορονοϊού, διαγραφή χρεών και υπογραφή τοπικής σύμβασης εργασίας.
Αναλυτικά ζητούν:
-Τοπική κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας με ευνοϊκότερους όρους και υποχρεωτική εφαρμογή.

-Επέκταση του επιδόματος ανεργίας

μέχρι την έναρξη εργασίας και αύξηση στα 600€.

-Αναστολή εργασίας και πρόγραμμα στήριξης για τους εποχιακούς του κλάδου στο ύψος του βασικού μισθού της κλαδικής ΣΣΕ για όσους δεν θα εργαστούν από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο.

-Ένταξη στο επίδομα ανεργίας και την αναστολή εργασίας όλων των εποχιακών στα ξενοδοχεία, τον επισιτισμό – τουρισμό που εργάστηκαν είτε το 2019, είτε το 2020, χωρίς όρους και προϋποθέσεις και ανεξάρτητα από το χρόνο και την σχέση εργασίας.

-Άρση του κριτηρίου της εποχικότητας για τα τουριστικά και εποχιακά επαγγέλματα και έγκριση όλων των αιτήσεων για επιδότηση ανεργίας.

-Καταβολή τώρα από τους εργοδότες των αποδοχών αδείας και επιδόματος αδείας για τις αναστολές του 2020, καθώς και κάθε είδους οφειλόμενα.

-Πλήρη στελέχωση και εξοπλισμό του δημόσιου συστήματος υγείας για την κάλυψη του συνόλου των αναγκών.
-Προμήθεια και δωρεάν χορήγηση κάθε εγκεκριμένου φαρμακευτικού σκευάσματος προληπτικής ή θεραπευτικής αγωγής για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.
-Χορήγηση άδειας και ένταξη στο πρόγραμμα στήριξης με αναστολή εργασίας όλων όσων ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.
-Μαζικά – δωρεάν τεστ στους χώρους εργασίας και το γενικό πληθυσμό.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κέρκυρα, Νέες, ϋπαλλήλων,kerkyra, nees, ypallilon