Κέρκυρα: Μήνυμα της Φ. Βάκη για την 21η Απριλίου

12:03 21/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Μήνυμα με αφορμή τη συμπλήρωση πενήντα χρόνων από την κατάλυση της Δημοκρατίας και την επιβολή της χούντας εξέδωσε η βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη. Το μήνυμα έχει ως εξής:
«Πενήντα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη νύχτα που οι ερπύστριες συνέθλιψαν τη Δημοκρατία, έβαλαν ταφόπλακα στη «χαμένη άνοιξη» και καταδίκασαν την Ελλάδα σε μια νύχτα που διήρκεσε επτά χρόνια.
Τιμούμε τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες

που αψήφησαν τον φόβο, όρθωσαν ανάστημα και αντιστάθηκαν.
Σήμερα, μισό αιώνα μετά, οι εχθροί της Δημοκρατίας είναι η φτώχεια, η λιτότητα και η όξυνση των κοινωνικών ανισοτήτων που γεννούν ακροδεξιά μορφώματα, ξενοφοβία, ρατσισμό και μισαλλοδοξία.
Ας γίνει η σημερινή μαύρη επέτειος υπόμνηση ότι ο αγώνας για την πραγμάτωση και θωράκιση της Δημοκρατίας είναι διαρκής. Να μην ξεχνούμε οι νεότεροι. Διότι τα κηρύγματα μίσους, ο σκοταδισμός, τα εμφυλιοπολεμικά παραληρήματα, οι αντεπιθέσεις μιας εθνικοφροσύνης που κάλυπτε επιμελώς ένα «ψεύδο-ευρωπαϊστικό» λούστρο, οι νοσταλγοί της χούντας και οι ιδεολογικοί απόγονοι του φασισμού πληθαίνουν επικίνδυνα, ασελγώντας στην ιστορική μνήμη και προσπαθώντας να αποκαθηλώσουν τους αγωνιστές της αντίστασης και τη Μεταπολίτευση».

Keywords
Τυχαία Θέματα