Κέρκυρα: Μελέτες και εξοπλισμός για σεισμούς και φυσικές καταστροφές ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο

14:20 19/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τρεις προτάσεις για μελέτες και προμήθεια εξοπλισμού που αφορούν τον περιορισμό των συνεπειών από σεισμούς και φυσικές καταστροφές καθώς και η καταγραφή της βιοποικιλότητας των Ιονίων νησιών ενέκρινε χθες το περιφερειακό συμβούλιο με μεγάλη πλειοψηφία. Οι προτάσεις θα κατατεθούν στο ΕΣΠΑ σε συνεργασία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με την Περιφερειακή ένωση Δήμων και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το Μπενάκειο ίδρυμα, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, τον Οργανισμό αντισεισμικής προστασίας και το Εθνικό

Αστεροσκοπείο.
Ο περιφερειάρχης στην εισήγηση του διευκρίνησε ότι με τα ίδια προγράμματα θα γίνουν και προμήθειες οχημάτων εξοπλισμένων κατάλληλα, τα οποία θα βρίσκονται στα νησιά, ώστε να αντιμετωπίζονται προβλήματα απο τους σεισμούς ή απο πυρκαγιές σε πολύ μικρότερο χρόνο.
Απο την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Σπύρος Σπύρου δήλωσε υπέρμαχος της πρότασης και ζήτησε παράλληλα εξηγήσεις που αφορούν λεπτομέρειες για τη διάθεση των κονδυλίων. Ο Θόδωρος Γουλής και η παράταξη του δεν ψήφισαν το πρόγραμμα δηλώνοντας ότι έχουν σοβαρές επιφυλάξεις θεωρώντας ότι το κύριο μέρος των κονδυλίων προορίζεται για μια ακόμη μελέτη. Ο Αλέκος Δεσύλλας διατύπωσε επιφυλάξεις για το πόσο μπορεί να αξιοποιηθεί η βάση δεδομένων που θα δημιουργηθεί και από ποιον θα χρησιμοποιηθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα