Κέρκυρα: Με λαμπρότητα οι εκδηλώσεις της 11ης Αυγούστου

13:20 11/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με τη λιτάνευση του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος στις 9 το πρωί, κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο των εορτασμών της 11ης Αυγούστου για τη λύση της πολιορκίας του 1716.
Αύριο στις 8:30 το πρωί θα τελεστεί αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος ενώ την Κυριακή στις 08:30 θα γίνει Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Ιερό του Αγίου Σπυρίδωνος και στις 18:00 η Εναπόθεση (Μπάσματα) του Ιερού Λειψάνου του ΑΓΙΟΥ στη Λάρνακα του.

Μιλώντας για τη σημερινή επέτειο, ο οικονομολόγος και

μελετητής της τοπικής ιστορίας Γιώργος Σκλαβούνος τόνισε ότι η πολιορκία της Κέρκυρας θα πρέπει να ενταθεί στην ιστορική αντιπαράθεση των Βενετών με την Οθωμανική Αυτοκρατορία.
Παράλληλα θα πρέπει να καταδειχθεί και η σημασία της συμμετοχής των Ελλήνων στο σύνολο των συγκρούσεων στην ανατολική μεσόγειο και της καταλυτικής βαρύτητας που είχε η συμμετοχή αυτή στην έκβαση των συγκρούσεων.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 11η Αυγούστου θα δοθεί συναυλία της φιλαρμονικής εταιρείας Μάντζαρος στις 9 το βράδυ στην πάνω πλατεία. Θα ακολουθήσει συναυλία της κρατικής ακαδημαϊκής ορχήστρας «ΡΩΣΙΑ» και της παιδικής χορωδίας «Σόλμπα» του γυναικείου μοναστηρίου Σόλμπινσκι. Αύριο στις 9 στο πάλκο της πάνω πλατείας θα πραγματοποιηθεί η συναυλία της ΦΕ Καποδίστριας.

Keywords
Τυχαία Θέματα