Κέρκυρα: Ικανοποίηση ξενοδοχοϋπαλλήλων για τις δεσμεύσεις στη μετάβαση των ξενοδοχείων «Χανδρής»

14:36 29/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την ικανοποίησή του για τα όσα πέτυχαν οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία Χανδρής, κατά τη μεταβίβαση της διεύθυνσης σε άλλο επενδυτή, δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, Σταμάτης Πελάης.
Ο κ. Πελάης, τόνισε πως οι εργαζόμενοι της εταιρίας πέτυχαν την επαναπρόσληψή τους για το 2017, χρονιά κατά την οποία η εταιρία θα πραγματοποιήσει ανακαίνιση στα ξενοδοχεία της. Τον Μάιο θα πληρωθούν κανονικά και θα λάβουν και τα ένσημά τους ενώ, για τους μήνες Ιόνιο έως και Αύγουστο, θα βγουν σε τρίμηνη διαθεσιμότητα όπου σύμφωνα με το νόμο θα πληρώνονται με το 1⁄2 του

μισθού τους ενώ θα τους καταβάλλονται κανονικά και τα ένσημα.
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων αναφέρθηκε επίσης στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σε τουλάχιστον 10 ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού, οι οποίες, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, παρά τις αυξήσεις που είχαν καθ’ όλη την περσινή τουριστική περίοδο στην κίνηση των πελατών τους, ακόμα και σήμερα, χρωστάνε δεδουλευμένα στο προσωπικό τους. Παράλληλα παρατηρούνται απολύσεις τις οποίες χαρακτηρίζει εκδικητικές ενώ καλεί τους συναδέλφους του να τηρήσουν τις προθεσμίες κατάθεσης των αιτήσεων απαναπρόσληψης έως τις 25 Ιανουαρίου ώστε να μην καταγράφονται προβλήματα στην εργασιακή τους συνέχεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα