Κέρκυρα: Ενιαίος ο φορέας διαχείρισης Κέρκυρας – Καλαμά – Αχέροντα (audio)

14:34 10/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Νέος Φορέας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών –ουσιαστικά -καθορίστηκε για την περιοχή μας ο οποίος περιλαμβάνει την θαλάσσια περιοχή της Κέρκυρας – Καλαμά και Αχέροντα καθώς και χερσαίες περιοχές. Για το θέμα αυτό πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο ΥΠΕΝ του Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας και Περιβάλλοντος της ΠΙΝ, Διονύση Τσούκα, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλο. Ο δεύτερος φορέας που ιδρύθηκε αφορά στην περιοχή Αμβρακικού – Λευκάδας. Τα κύρια ζητήματα που τέθηκαν από τον Αντιπεριφερειάρχη αφορούσαν στην καθυστέρηση από πλευράς Υπουργείου διορισμού των νέων Διοικητικών

Συμβουλίων των φορέων, στην αναγκαιότητα δημιουργίας παραρτημάτων στην Κέρκυρα και στην Λευκάδα, αλλά και στη δυνατότητα χρηματοδότησης των παραρτημάτων αυτών από το Υπουργείο.
Τυπικά πρόκειται για επέκταση των παλιών φορέων διαχείρισης στους οποίους εντάσσονται και περιοχές του Ιονίου.
Ο Αν. Υπουργός από την πλευρά του παραδέχτηκε ότι έχουν υπάρξει καθυστερήσεις στον διορισμό νέων Δ.Σ. για όλους τους φορείς που αναφέρονται σε περιοχές της ΠΙΝ και υποσχέθηκε ότι άμεσα θα λυθεί άμεσα το ζήτημα αυτό. Όσον αφορά στη δημιουργία Παραρτημάτων, συμφώνησε με την αναγκαιότητα δημιουργίας τους, διότι πράγματι υπάρχουν διαφορετικές χωρικές θεματικές ενότητες, κυρίως θαλάσσιες, τόσο στην Κέρκυρα όσο και τη Λευκάδα και με τη δημιουργία παραρτημάτων θα είναι καλύτερη η εποπτεία.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα