Κέρκυρα: Απειλούν με κινητοποιήσεις οι έμποροι

11:57 7/1/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Ψήφισμα απέστειλε προς τον πρωθυπουργό ο εμπορικός σύλλογος Κέρκυρας ζητώντας να ανοίξουν άμεσα τα εμπορικά καταστήματα επισημαίνοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα προβούν σε κινητοποιήσεις.

Συγκεκριμένα ο εμπορικός σύλλογος ζητά «το άνοιγμα των πολύ μικρών & μικρομεσαίων επιχειρήσεων στις περιοχές με χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο και για καταστήματα κάτω των 200 τμ., τηρώντας αυστηρά όλα τα Υγειονομικά πρωτοκόλλα που εφαρμόστηκαν την καλοκαιρινή τουριστική σεζόν με απολυτή επιτυχία».

Όπως επισημαίνεται «δεν μπορούν πια να γίνουν αποδεκτές, άστοχες και πρόχειρες πρακτικές όπως το

click away που συνέβαλαν στην ενίσχυση του αθέμιτου ανταγωνισμού και αποδεδειγμένα από τις πρώτες ημέρες λειτούργησαν ευνοϊκά μόνον, για τις Πολύ Μεγάλες και Πολυεθνικές εμπορικές επιχειρήσεις.

Είμαστε αποφασισμένοι να προβούμε ακόμη και σε δυναμικές κινητοποιήσεις, εάν η ΑΓΟΡΑ δεν ανοίξει άμεσα», τονίζει ο εμπορικός κόσμος της Κέρκυρας που απαιτεί επίσης «πακέτο γενναίων μέτρων ρευστότητας που θα αποτρέψει τα λουκέτα των Μικρών  και Μικρομεσαίων επιχειρήσεων αλλά και να μπει φρένο στη μεταφορά του δυσβάσταχτου όγκου υποχρεώσεων στο κοντινό μέλλον».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα