Κέρκυρα: Αναστάτωση στις κοινωνικές δομές του Δήμου

14:30 31/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Αναστάτωση έχει προκληθεί στη λειτουργία των Κοινωνικών δομών, που έχουν οι Δήμοι, κατά συνέπεια και η Κέρκυρα. Η λειτουργία τους θα έληγε σήμερα και μετά θα εντάσσονταν μέσω των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων, στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020. Για το λόγο αυτό ο Δήμος Κέρκυρας και οι 2 μη Κυβερνητικές οργανώσεις που είχαν αναλάβει τα προγράμματα αυτά είχαν προετοιμαστεί να σταματήσουν σήμερα, να απολυθεί το προσωπικό και να περιμένουν το επόμενο χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Ο Αντιδήμαρχος Ανδρέας Σκούπουρας

είχε προβλέψει να συνεχιστεί μόνο το κομμάτι των κοινωνικών δομών που εξυπηρετεί τα σισίτια για τους άπορους συμπολίτες μας, σε συνεργασία με το ΚοιΣΠΕ καθώς και το Κοινωνικό φαρμακείο, χωρίς το προσωπικό, σε συνεργασία με τον Φαρμακευτικό σύλλογο.
Μέχρι την περασμένη Παρασκευή, με δεδομένο ότι καθυστερεί η έναρξη των ευρωπαϊκών προγραμμάτων που θα χρηματοδοτήσουν τη λειτουργία των Δομών Φτώχειας, ήταν ορατός ο κίνδυνος να σταματήσει για απροσδιόριστο διάστημα η λειτουργία τους. Την περασμένη Παρασκευή και μετά από παρέμβαση της ΚΕΔΕ, η Αν. υπουργος Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου έκανε μια δήλωση, στα ΜΜΕ, ότι θα παραταθεί η χρηματοδότηση τους από τον κρατικό προϋπολογισμό μέχρι το τέλος του χρόνου. Καλή είδηση αλλά αυτό έφερε αμηχανία στις μέχρι σήμερα λειτουργούσες δομές που ετοιμαζόταν να κλείσουν το μεσημέρι. Ο Δήμος Κέρκυρας μη γνωρίζοντας με βεβαιότητα ποιος θα πληρώσει τα έξοδα αναγκάστηκε και έδωσε διπλή μερίδα φαγητό στους άπορους, ελπίζοντας, μέχρι αύριο Τρίτη, να επισημοποιηθούν οι αποφάσεις παράτασης του παλιού προγράμματος. Σε διαφορετική περίπτωση αύριο θα είναι σε δύσκολη θέση μη γνωρίζοντας ποιος θα μαγειρέψει για το σισίτιο και ποιος θα πληρώσει τα έξοδα. Πάντως νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ρύθμιση πρέπει να γίνει με νόμο αναδρομικής ισχύος.

Keywords
Τυχαία Θέματα