Κέρκυρα: Ακόμη μια εργολαβία για την συλλογή των απορριμμάτων αποφάσισε το Δ.Σ.

15:16 6/6/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Εγκρίθηκε χθες από το Δημοτικό συμβούλιο, το οποίο συνεδρίασε χθες,εκτάκτως νέα εργολαβία ύψους 240 χιλιάδων ευρώ για την συλλογή των σωρών απορριμμάτων που έχουν συγκεντρωθεί. Η νέα εργολαβία κρίθηκε απαραίτητη από τη δημοτική αρχή διότι απαιτείται εργολάβος με σκαπτικά μηχανήματα για την συλλογή των σκουπιδιών που έχουν σχηματίσει βουνά.
Παράλληλα χθες το πρωί η Εκτελεστική Επιτροπή του ΣΥΔΙΣΑ αποφάσισε νέα

ανάθεση σε εργολάβο, ύψους 250 χιλιάδων ευρώ για τη μεταφορά των δεμάτων από το ΧΥΤΑ Τεμπλονίου στο ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας. Σύμφωνα με το Δήμαρχο αυτό έγινε προκειμένου να είναι έτοιμοι για τη μεταφορά όταν αυτό καταστεί δυνατόν.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου ο Δήμαρχος Κώστας Νίκολούζος ανακοίνωσε ότι έχει ήδη παραληφθεί η μελέτη για την ενοποίηση των κυττάρων στο Τεμπλόνι, είναι στο στάδιο της συμβασιοποίησης με τον ανάδοχο για το βιολογικό και αναμένεται εντός των ημερών να ολοκληρωθούν οι εργασίες για την απαγωγή του βιοαερίου ώστε να ανάψει ο πυρσός καύσης. Επίσης όπως είπε είναι σε εξέλιξη η διαδικασία επικαιροποίησης της μελέτης για την οριστική λύση της ολοκληρωμένης διαχείρησης και η μελέτη για την ανεύρεση νέου ΧΥΤΥ.
Έντονες παρατηρήσεις έκανε η αντιπολίτευση για την αναποτελεσματικότητα των μέχρι τώρα ενεργειών. Η παράταξη της Μερόπης Υδραίου τόνισε ότι υπάρχουν ήδη εργολαβίες σε εξέλιξη για την αποκομιδή επομένως δεν είναι απαραίτητη μια ακόμη, η παράταξη του κου Τρεπεκλή τονίζει ότι υπάρχει κίνδυνος να εκτροχιαστεί ολόκληρος ο προυπολογισμός του Δήμου με τα έξοδα των εκτάκτων εργολαβιών και η παράταξη του κου Χαραλάμπους ότι το σύνολο της αποκομιδής και διάθεσης των απορριμμάτων έχει ήδη περάσει σε ιδιώτες.
Απαντώντας στην κριτική περί των οικονομικών ο Δήμαρχος σε αποκλειστικές δηλώσεις του στην ΕΡΤ Κέρκυρας ουσιαστικά προανήγγειλε την αύξηση των δημοτικών τελών.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα