Κέρκυρα: «Αγαπάμε όλους τους λαούς» απαντάει ο Δήμαρχος στη μήνυση Αϊβατίδη

14:17 6/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τη μηνυτήρια αναφορά του βουλευτή Κέρκυρας της Χρυσής Αυγής εναντίον του σχολίασε ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος.
Αφορμή της μηνυτήριας αναφοράς υπήρξε η παρουσία χορευτικού συγκροτήματος από την Τουρκία που εμφανίστηκε στους δρόμους της πόλης μαζί με σχήματα από την Ελλάδα, κρατώντας την τουρκική σημαία.
Ο Δήμαρχος της Κέρκυρας στις δηλώσεις του τόνισε: «Πάντα αντιμετωπίζουμε

το παράλογο, που συνδέεται με το μίσος, την κακία και τον ρατσισμό. Δεν με αφορά η μήνυση. Όπως όλα τα συγκροτήματα, όλων των χωρών που έρχονται στο πλαίσιο πολιτιστικών ή αθλητικών εκδηλώσεων, κουβαλάει τη σημαία του. Πέρυσι στο φεστιβάλ χορωδιών, ένα εξαιρετικό συγκρότημα από την Κωνπουλη έφερε τη σημαία της χώρας του και πήρε το πρώτο βραβείο. Οι Αμερικανοί, οι Γάλλοι, οι Σλοβένοι, κάθε έθνος έχει τη σημαία του. Ποια είναι η προσβολή; Αν ο κ. Αϊβατίδης θυμήθηκε το μίσος κατά της τουρκιάς, του υπενθυμίζω ότι οι συνοδοιπόροι του άνοιξαν την κερκόπορτα των Τούρκων στην Κύπρο. Αυτούς υποστηρίζει η ΧΑ. Τέτοια μαθήματα δεν μας αφορούν. Αγαπούμε την πατρίδα και υπηρετούμε τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και ταυτόχρονα η καρδιά μας γεμίζει με την αγάπη για όλους τους λαούς του κόσμου. Έτσι μπορεί να πάει η ανθρωπότητα μπροστά. Αυτού του είδους οι μισαλλοδοξίες και ο εθνικισμός δεν μας αγγίζει. Νομίζω ότι η κοινωνία αντιλαμβάνεται τι κάνει ο κ. Αϊβατίδης.
Ως προς την ουσία, δεν διοργανώναμε εμείς το φεστιβάλ αυτό. Το έκαναν πολιτισμικά σωματεία. Ζήτησαν μόνο να θέσουν τις εκδηλώσεις υπό την αιγίδα μας, κάτι που πράξαμε, χωρίς να έχουμε εμπλακεί με την πρόσκληση κανενός ή την όλη διοργάνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα