Κέρκυρα: 20ο Φεστιβάλ Φολκλορικών Συγκροτημάτων Κέρκυρας

12:55 27/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε ένα κατάμεστο δημοτικό θέατρο, σε μια πανδαισία χρωμάτων ήχων και κινήσεων διεξήχθη το «20ο Φεστιβάλ Φολκλορικών Συγκροτημάτων Κέρκυρας» στις 24 & 25 Μάρτη.
900 και πλέον χορευτές όλων των ηλικιών, 5 μουσικά σύνολα, δεκάδες οι χοροδιδάσκαλοι και οι παράγοντες των σωματείων, έδωσαν το παρόν στην εορταστική αυτή εκδήλωση που κατά τους παράγοντες του Λαοδάμαντα, αποτελεί εδώ και χρόνια την μαζικότερη πολιτιστική εκδήλωση στο νησί! Διοργανωτής ο Λαοδάμας με την στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας της ΠΙΝ.
Τα

χορευτικά που έλαβαν μέρος ήταν από από Αγ Ματθαίο, Αρίλλα, Αυλιώτες, Βουνιατάδες, Βελονάδες, Γιαννάδες, Καβαλλούρι, Καρουσάδες, Καστελλάνους, Κ Γαρούνα, «Σπ Σαμάρας» Κορακιάνας, Κασσιόπη, Κρήνη, Μωραϊτικα, Μπενίτσες, Νυμφές, Πετριτή, Πέλεκα, Περιβόλι, Πλάτωνα, Περίθεια, Σινιές, Στρογγυλή, Λευκίμμη (Φαέθων), Χλωμό, η Ευξ. Λέσχη Ποντίων, ο Ηπειρωτικός Σ Κέρκυρας, ο Ηρακλής Κέρκυρας , ο Σύλλογος γυναικών Σκάλας Κεφαλονιάς «η Πηνελόπη» και φυσικά ο Λαοδάμας ως διοργανωτής.
«..Η Κέρκυρα χορεύει, και με αυτόν τον τρόπο τιμά τον αγώνα των ηρώων του 21. Τον τιμά με τον καλύτερο τρόπο, με χορούς και τραγούδια δημιούργημα του ίδιου του λαού, μέσα από τον αγώνα του για επιβίωση, μέσα από τις κοινωνικές του στιγμές, της χαράς ή της λύπης» τόνισε η κα Μαριλένα Κάντα, χοροδιδάσκαλος στον Λαοδάμαντα.
Ενώ ο γραμματέας του συλλόγου κος Πέρρος ευχαρίστησε τους παράγοντες που συνέβαλλαν στην επιτυχία του Φεστιβάλ: «Να ευχαριστήσουμε την ΠΕ Κέρκυρας για την συμβολή της στην διοργάνωση , μικρή αλλά σημαντική , τους δημοτικούς υπαλλήλους Θεάτρου που υπερέβαλλαν εαυτόν και στο δύσκολο διήμερο αλλά και στην τριήμερη προετοιμασία, ιδιαίτερα το πολιτιστικό γραφείο του Δήμου και τον προϊστάμενο κον Σκούρτη που ήταν κοντά μας. Τον Τρούσα Νίκο που είχε την επιμέλεια στον ήχο και στα ψηφιακά δίνοντας ένα άλλο χρώμα στην ροή της διοργάνωσης ανεβάζοντας την ακόμη ψηλότερα ποιοτικά. Και φυσικά όλους τους παράγοντες των σωματείων (διοικητικά στελέχη, δασκάλους , εφόρους ) για την συνεργασία τους και την συμπαράσταση τους στα προβλήματα που –αναμενόμενο- προέκυπταν και συνέβαλλαν στην εξεύρεση της καλύτερης λύσης κάθε φορά. Αυτό το πνεύμα συνεργασίας και κατανόησης ήταν θεμελιακό στην πετυχημένη αυτή διοργάνωση»
Παραβρέθηκαν και απένειμαν αναμνηστικά ο Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος, η αντιπεριφερειάρχης Ν. Πανδή, ο πρόεδρος του ΠΣ Σπ. Μωραϊτης, ο αντιπεριφερειάρχης Αλ. Μιχαλάς, ο Δημ Σύμβουλος Δ. Μεταλληνός .

Keywords
Τυχαία Θέματα