Κέρκυρα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο δρόμο Τσάρου – Τρία Γεφύρια

12:55 29/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σύσκεψη με τη συμμετοχή του Διοικητή της Τροχαίας και στελεχών των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας, συγκάλεσε η Αντιπεριφερειάρχης Νικολέτα Πανδή, προκειμένου να εξεταστεί ο έντονος κυκλοφοριακός φόρτος που παρουσιάζει η εθνική Λευκίμμης στο τμήμα από Βρυώνη έως Τρία Γεφύρια.
Αποφασίστηκε μεταξύ των άλλων, να διπλοδρομηθεί η είσοδος από τη θέση Τσάρου (διασταύρωση Καστανιάς) έως τα Τρία Γεφύρια καθημερινά 7-10 το πρωί. Η διπλοδρόμηση θα γίνεται με τοποθέτηση κώνων και έλεγχο της κίνησης από τροχονόμους.
Ρυθμίσεις

θα υπάρξουν και στους φωτεινούς σηματοδότες στα Τρία Γεφύρια ώστε να υπάρχει παράλληλο ρεύμα εισόδου και εξόδου προς την πόλη. Αυτό θα επιτευχθεί με το να μην λειτουργεί ταυτόχρονα το πράσινο για όσους έρχονται με κατεύθυνση την πόλη για το ρεύμα προς αεροδρόμιο, οδό Επτανήσου (παράκαμψη αεροδρομίου) και Αλεπού. Το αριστερό φανάρι προς Αλεπού δεν θα λειτουργεί μαζί με τα άλλα δύο, ώστε να μπορεί την ίδια στιγμή να υπάρχει ροή προς και από την πόλη.
Σε μονιμότερη βάση, εξετάζεται η μελέτη κατασκευής παραλίμνιας οδού που θα παρακάμπτει το τμήμα του δρόμου Βρυώνη – Τρία Γεφύρια. Σύμφωνα με στελέχη της Περιφέρειας, η συγκεκριμένη μελέτη μπορεί να ενταχθεί και να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα