Κεντροαριστερά: Η ηλεκτρονική ψηφοφορία στο επίκεντρο – Εκτός κούρσας ο Θεοχαρόπουλος

17:48 5/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Αίσθηση προκάλεσε η παραίτηση του επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλου από τη διεκδίκηση της ηγεσίας του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς. Την ίδια ώρα, σε ένα από τα μείζονα θέματα των διεργασιών αναδεικνύεται το ζήτημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας

Ο κ. Θεοχαρόπουλος επαναλαμβάνοντας την θέση του για νέο ενιαίο φορέα, τονίζει ότι «το ζητούμενο όμως σήμερα είναι η δημιουργία ενός ισχυρού αυτόνομου φορέα που θα ανατρέψει τους πολιτικούς συσχετισμούς και όχι η διεκδίκηση ρόλων για την «επόμενη ημέρα». Με

αυτά τα δεδομένα δεν θα εμπλακώ στη διαδικασία υποψηφιοτήτων για την εκλογή επικεφαλής».

Η δήλωση παραίτησης δημιουργεί αφενός νέα δεδομένα στην κούρσα διεκδίκησης της ηγεσίας της κεντροαριστεράς και αφετέρου πολλά ερωτηματικά για τον ποιον υποψήφιο θα υποστηρίξει η ΔΗΜΑΡ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναμένεται την Παρασκευή ν΄ ανακοινώσει μέσω των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης την υποψηφιότητα του, ενώ την Τετάρτη το ΚΙΔΗΣΟ αποφασίζει τη στάση που θα κρατήσει στις εκλογές και αν θα έχει υποψήφιο.

Την ίδια ώρα, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με ανακοίνωση του, τάσσεται υπέρ της διατήρησης των κομμάτων που συμμετέχουν στη Δημοκρατική Συμπαράταξη και επισημαίνει ότι «δεν υπάρχει ακόμα η ώσμωση που θα επέτρεπε την άμεση σύμπτυξη της ΔΗΣΥ σε ενιαίο φορέα. Ούτε το έδαφος σε αυτή τη συγκυρία, για ένα νέο μεγάλο φορέα που θα ξεκινούσε από το μηδέν, σβήνοντας μονομιάς ιστορία, μνήμες και παραδόσεις». Προτείνει «έως ότου καταστεί εφικτή μια ενιαία αφήγηση» να υπάρξει συμφωνία «σε μια σειρά από θέματα που μπορεί να μοιάζουν δευτερεύοντα, αλλά είναι καθοριστικά, μέχρι να επικρατήσει η κριτική σκέψη, να περιοριστεί ο ξύλινος λόγος, να οικοδομηθεί η εμπιστοσύνη».

Τι προτείνουν οι υποψήφιοι για την ηλεκτρονική ψηφοφορία

Αναφερόμενος στη ψηφοφορία, ο Σταύρος Θεοδωράκης, δήλωσε στον ΣΚΑΪ, ότι η ψηφοφορία πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά. «Η ταυτοποίηση στην περίπτωση αυτή να γίνεται ηλεκτρονικά με τα στοιχειά ταυτότητας ή με τις πιστωτικές κάρτες», εξήγησε.

Υπέρ της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για την εκλογή επικεφαλής στον νέο φορέα τάχθηκε την Τρίτη ο υποψήφιος για τη ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς και Δήμαρχος Αθηναίων.

«Το να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να συμμετάσχουν στη διαδικασία εκλογής ηλεκτρονικά, αποτελεί ένα μεγάλο βήμα της δημοκρατικής παράταξης προς την ανοιχτή κοινωνία. Η ηλεκτρονική ψηφοφορία είναι θέμα δημοκρατίας», δήλωσε ο Γιώργος Καμίνης

Διερωτήθηκε δε, «αν δεν αλλάξουμε τις κατεστημένες δομές και συνήθειες, πώς θα αλλάξουμε τη χώρα?».

Μετά τον Γιώργο Καμίνη και ο έτερος υποψήφιος Γιάννης Ραγκούσης παρενέβη την Τρίτη με ανάρτηση του στο twitter υπέρ της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Δεν εκλέγουμε απλώς Πρόεδρο.Με την ηλεκτρονική ψηφοφορία & τα debates ανοίγουμε νέους προοδευτικούς δρόμους σε πολιτικό σύστημα και παράταξη

— Giannis Ragkousis (@gragkousis) September 5, 2017

Υπέρ της χρήσης και της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας τάχθηκε χθες και το ΠΑΣΟΚ, υπό την αυστηρή προϋπόθεση της αυτοπρόσωπης παρουσίας σε προγενέστερο χρόνο και παραλαβής του απαραίτητου μυστικού κωδικού.

Τη θετική του στάση απέναντι στη χρήση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας γνωστοποίησε χθες και ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα Γιάννης Μανιάτης.

Πηγή:ΕΡΤ

Keywords
Τυχαία Θέματα