Κεφαλονιά: Αλληλεγγύη στην απεργία των ναυτεργατών

15:05 17/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς – Ιθάκης (ΕΚΚΙ) εκφράζει την αλληλεγγύη του στην απεργία των ναυτεργατών από Τρίτη 16 Μάη στις 00:01 έως Παρασκευή 19 Μάη στις 24:00.

Όπως αναφέρει το ΕΚΚΙ, «στέκεται στο πλευρό των ναυτεργατών και των συνταξιούχων του ΝΑΤ, με αγωνιστική αισιοδοξία, με μέτρα στήριξης της οργάνωσης και περιφρούρησης του απεργιακού αγώνα μέσα και έξω από τα πλοία». Επίσης, καλεί την εργατική τάξη των νησιών του Ιονίου

να κάνει υπόθεσή της την επιτυχία αυτής της απεργίας.

«Η διεκδίκηση τακτικών – φθηνών – ασφαλών ακτοπλοϊκών δρομολογίων για τους νησιώτες δένεται άρρηκτα με την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των ναυτεργατών απέναντι στην εφοπλιστική ασυδοσία. Συγκρουόμαστε με την πολιτική κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ και των υπόλοιπων κομμάτων υιοθετούν την ίδια στρατηγική και τα δίνουν όλα για την κερδοφορία, από κοινού με ΕΕ και ‘’εταίρους’’», επισημαίνει το ΕΚΚΙ.

«Αγωνιζόμαστε για ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες που να υπηρετούν το λαό, με δικαιώματα στους ναυτεργάτες, βάσει της εποχής μας και των σύγχρονων αναγκών μας», αναφέρει και προσθέτει πως «διεκδικεί την κατάργηση των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων, την ανανέωση των ΣΣΕ για όλους ενάντια στην ανασφάλιστη εργασία, αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές με κριτήριο την κάλυψη των απωλειών και τις σύγχρονες ανάγκες ζωής».

Τέλος, το ΕΚΚΙ, κάνει λόγο για «ένα μέτωπο ενάντια στην άγρια φοροληστεία που ροκανίζει το λαϊκό εισόδημα και κανένα συμβιβασμό με τη φτώχεια, την ανεργία, την δουλειά χωρίς δικαιώματα», απαιτώντας «να πληρώσουν οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι και οι τραπεζίτες, με αύξηση της φορολογίας τους στο 45%».

Keywords
Τυχαία Θέματα