Κεδίκογλου: Χαμηλότερο το ποσό για το φόρο ακινήτων

11:13 2/4/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Αισθητά μικρότερο θα είναι σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Σίμο Κεδίκογλου το ποσό που θα κληθούν να πληρώσουν οι πολίτες για το φόρο ακινήτων. Μιλώντας στην εκπομπή «ΝΕΤ στα Γεγονότα» για τα ζητήματα που παραμένουν ανοικτά στις διαβουλεύσεις με την τρόικα, ο κ. Κεδίκογλου σημείωσε ότι ο τρόπος είσπραξης του παραμένει «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις.Ερωτηθείς σχετικά με τη διαφωνία της Δημοκρατικής Αριστεράς για την παράταση είσπραξης του τέλους μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ
παρέπεμψε στην αυριανή σύσκεψη που θα έχουν στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός και οι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, υπογραμμίζοντας ότι οι κυβερνητικοί εταίροι όποτε έχει χρειαστεί έχουν δείξει υψηλό αίσθημα ευθύνης, ενώ παράλληλα σημείωσε το υψηλό επίπεδο συνεργασίας που έχουν μεταξύ τους.

Επίσης, χαρακτήρισε εν μέρει πλασματική τη «μαύρη τρύπα» στα έσοδα λέγοντας πως σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στο ότι οι υπόχρεοι περιμένουν πρώτα να οριστικοποιηθεί ο αριθμός των δόσεων προτού εξοφλήσουν, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος όσον αφορά στις σχετικές διαβουλεύσεις με την τρόικα. «Είμαστε πολύ κοντά σε μια θετική κατάληξη», εκτίμησε.

Σε σχέση με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προς ιδιώτες είπε πως τα λεφτά υπάρχουν και δεν έχουν καταβληθεί, παρά τη
ρητή εντολή του Πρωθυπουργού κυρίως λόγω των γραφειοκρατικών δυσλειτουργιών που παρατηρούνται στο Δημόσιο.

Για το ζήτημα της λεγόμενης κινητικότητας των 25.000 δημοσίων υπαλλήλων μέσα στο 2014, σημείωσε πως ο χρόνος είναι πολυτέλεια κάτι που το ξέρει και ο αρμόδιος υπουργός κ. Μανιτάκης. «Πρέπει να τρέξουμε όσο περισσότερο μπορούμε» σημείωσε.

Αναφορικά με τις εξελίξεις στην Κύπρο, τόνισε ότι δεν υπάρχει σύγκριση καθώς το ελληνικό πρόβλημα είναι δημοσιονομικό και πως οι τράπεζες εδώ είναι θωρακισμένες, ενώ ερωτηθείς για τις δηλώσεις του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρα περί ισοφαρίσματος των χαμένων από τους δανειστές με κούρεμα των ελληνικών καταθέσεων, χαρακτήρισε την αξιωματική αντιπολίτευση «Βαβέλ» απόψεων.

Σχετικές ειδήσεις:

Ο Γ. Προβόπουλος στο Νetweek: «Απολύτως ασφαλείς οι καταθέσεις στην Ελλάδα»

Τα ανοιχτά θέματα της διαπραγμάτευσης με την τρόικα - Τελικές αποφάσεις στη σύσκεψη των αρχηγών

Σκληρό «μπρα ντε φερ» για τον αριθμό των δόσεων των ληξιπρόθεσμων οφειλών

Για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το ενιαίο τέλος ακινήτων ενημέρωσε ο Ι. Στουρνάρας εκπροσώπους ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ
Keywords
Τυχαία Θέματα