ΚΕΔΕ: Ζητά συνάντηση με υπουργεία για το θέμα των βρεφονηπιακών σταθμών

16:02 26/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με τις ηγεσίες των συναρμόδιων υπουργείων και με στόχο την εξεύρεση λύσης για τα παιδιά που έμειναν εκτός των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών ζητά να συναντηθεί ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης.

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας: «Μετά την ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων του Προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής’’ από την ΕΕΤΑΑ

για τη σχολική χρονιά 2016-2017, σύμφωνα με τα οποία μένουν εκτός 36.769 παιδιά, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης έστειλε σήμερα επιστολή προς τον υπουργό Εσωτερικών Π.Κουρουμπλή και την Αν. υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ. Φωτίου ζητώντας να οριστεί άμεσα μία συνάντηση της ηγεσίας των δύο συναρμόδιων υπουργείων με αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ προκειμένου να αναζητηθούν από κοινού λύσεις.

Στην επιστολή ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Μετά την ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων του Προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής’’ από την ΕΕΤΑΑ για τη σχολική χρονιά 2016-2017, σύμφωνα με τα οποία μένουν εκτός 36.769 παιδιά, δεχθήκαμε πλήθος διαμαρτυριών από γονείς παιδιών που ενώ πληρούσαν τις προϋποθέσεις, δεν κατάφεραν να διασφαλίσουν μία θέση στους δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Δυστυχώς και φέτος, η έλλειψη των απαιτούμενων πόρων αλλά και οι δυσλειτουργίες που παρατηρούνται στην εφαρμογή του νέου συστήματος, οδήγησε ουσιαστικά εκτός δομών, χιλιάδες παιδιά».

Keywords
Τυχαία Θέματα