Καβάλα: Στοχευμένες δράσεις και έργα στον δήμο

11:48 15/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τα έργα και τις δράσεις του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) παρουσίασε χθες το απόγευμα (Τρίτη) ο Δήμος Καβάλας στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Τις βασικές επιλογές της διοίκησης για παρεμβάσεις σε όλο το δήμο ανέφερε η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, η οποία ευχαρίστησε έναν προς έναν τους συνεργάτες της που συνέβαλαν στην επιτυχία του δήμου Καβάλας να λάβει τη χρηματοδότηση των 8,6 εκατ. ευρώ από το ΒΑΑ.
Όπως ανέφερε ο δημοτικός σύμβουλος Δημοσθένης Τουλκίδης, η επιλογή των έργων για το Πρόγραμμα έγινε μέσα από 289 προτάσεις. Μεταξύ των προτάσεων περιλαμβάνονται

στο σχεδιασμό είναι η ενεργειακή αναβάθμιση του 12ου δημοτικού σχολείου, η ανάπλαση της πλατείας Καπνεργάτη, παρεμβάσεις στο συγκρότημα των Καπναποθηκών, πρόγραμμα για την προβολή του Φρουρίου, μελέτη για την κατασκευή ανελκυστήρα για πρόσβαση στη συνοικία της Παναγίας.
Μέσα από τα προγράμματα ΒΑΑ, ΟΧΕ (Εγνατία οδός) και το νέο Leader, ο δήμος Καβάλας προσδοκά συνολικά την χρηματοδότηση έργων ύψους 20 εκατ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα