Καβάλα: Στήριξη των γυναικών κατά της βίας την περίοδο της καραντίνας

14:00 12/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνεχίζει τη λειτουργία του το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του δήμου Καβάλας, κατά την περίοδο της νέας καραντίνας, προσφέροντας τις υπηρεσίες του τηλεφωνικά όπου υπάρχει ανάγκη.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Καβάλας, η ψυχολόγος του Κέντρου, Μαρία Στεργίδου ανέφερε ότι, λόγω του εγκλεισμού, έχουν χειροτερέψει οι συνθήκες σε βάρος των γυναικών που υφίστανται βίαιες συμπεριφορές. «Το Μένουμε Σπίτι δεν είναι ασφαλές για πολλές γυναίκες» τόνισε ξεκαθαρίζοντας ότι ο εγκλεισμός δεν δημιουργεί από μόνος του τη βία, αλλά συντελεί στην εκδήλωση

τέτοιων συμπεριφορών όταν υπάρχει το υπόβαθρο.
Οι γυναίκες που έχουν ανάγκη να επικοινωνήσουν με το Συμβουλευτικό Κέντρο μπορούν να το κάνουν επώνυμα ή ανώνυμα, είτε τηλεφωνικά, είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, είτε με μήνυμα στη σελίδα του στο fb. Το ίδιο μπορεί να κάνει οποιοδήποτε τρίτο πρόσωπο αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει περιστατικό βίας σε μια οικογένεια. «Η βία δεν είναι ιδιωτική υπόθεση, είναι κοινωνική ευθύνη όλων και ατομική ευθύνη αυτού που γνωρίζει κάποιο περιστατικό είναι να απευθυνθεί στους ειδικούς» επισημαίνει η κ. Στεργίδου.
Παράλληλα με τις δράσεις του, το Συμβουλευτικό Κέντρο του δήμου Καβάλας, σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας, κατά την περίοδο της καραντίνας παρέχει τηλεφωνική ψυχολογική υποστήριξη σε κάθε άνθρωπο που αισθάνεται ότι έχει ανάγκη, στις τηλεφωνικές γραμμές 2513 500190 και 2513 500450.
«Η σημασία της ψυχικής υγείας την περίοδο του κορονοϊού είναι σε πρώτο πλάνο, πρέπει όλοι να διαφυλάξουμε την ψυχική μας υγεία και να ενθαρρύνουμε τις σχέσεις με ανθρώπους που μας αγαπούν και μπορούν να μας στηρίξουν. Όλοι μαζί μπορούμε να βγούμε δυνατοί» είναι το μήνυμα που στέλνει η ψυχολόγος Μαρία Στεργίδου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα