Καβάλα: Πρωτόκολλο συνεργασίας με το Ινστιτούτο Καπνού

07:59 5/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Καβάλας και του Ινστιτούτου Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού, υπεγράφη χθες το μεσημέρι στο γραφείο της δήμαρχου κ. Δήμητρας Τσανάκα.

Το πρωτόκολλο αφορά στη συμμετοχή του Δήμου Καβάλας σε μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία που στόχο έχει την ανάδειξη και την προβολή μιας καθοριστικής για την ιστορική πορεία του τόπου δραστηριότητας, αυτής της καλλιέργειας, επεξεργασίας και εμπορίας καπνού, αλλά και της κοινωνικής και οικονομικής της συμβολής στην

πορεία της Καβάλας.
Σε δηλώσεις της η κ. Τσανάκα ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η συμμετοχή του Δήμου Καβάλας στο δίκτυο »Οι δρόμοι του καπνού» σηματοδοτεί κάτι ξεχωριστό και είναι η συνέχεια μιας σειράς σημαντικών πρωτοβουλιών που έχουν πάρει, αλλά και άλλων που σχεδιάζουν από κοινού με το ινστιτούτο. Όλα αυτά, με επίκεντρο το μοναδικό στον κόσμο Μουσείο Καπνού, προβάλλουν και αναδεικνύουν την Καβάλα, καθιστώντας την μοναδική, αλλά και πυλώνα ανάπτυξης ειδικού τουρισμού με κεντρικό άξονα την προβολή της καλλιέργειας, μεταποίησης εμπορίας καπνού.

Keywords
Τυχαία Θέματα