Καβάλα: Ομιλία του Ευρωπαίου Επίτροπου Χ. Στυλιανίδη

07:38 8/5/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Με την παρουσία πολυπληθούς κοινού πραγματοποίησε ομιλία σε κεντρικό ξενοδοχείο στην Καβάλα ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Χρήστος Στυλιανίδης για το μέλλον της Ευρώπης, της εσωτερικής ασφάλειας και τις μεταναστευτικές ροές στην χώρα μας.

Θέμα της ομιλίας του ήταν «Η Ευρώπη της αλληλεγγύης και η πρόταση rescue για αναβάθμιση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας» τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η Ευρώπη, οι ευρωπαϊκοί θεσμοί είναι όντως

το καλύτερο πολιτικό και κοινωνικό μοντέλο που υπάρχει για όλους, αν όμως δεν βρει τον τρόπο να φτάσει στον απλό πολίτη και να μιλήσει μαζί του, τότε ναι θα συνεχίσει να είναι όμηρος κατηγοριών ότι υπάρχει μια ελίτ στις Βρυξέλλες που αγνοεί τις τοπικές κοινωνίες, τους τοπικούς άρχοντες, που είναι η βάση της δημοκρατίας. Μάλιστα τόνισε ότι η επίσκεψή του ως Ευρωπαίου Επιτρόπου είναι για να αποδείξει το εντελώς αντίθετο διότι αν μείνουν μακριά από τον απλό πολίτη θα χάσουν το στοίχημα και θα δώσουν το ευνοϊκό πεδίο στον λαϊκισμό να διαλύσει ό,τι έκτισαν με πάρα πολύ κόπο έως σήμερα.
Ο κ. Στυλιανίδης νωρίτερα το πρωί στις 11.30 βραβεύτηκε σε ειδική εκδήλωση του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης από το οποίο ήταν προσκεκλημένος για την προσφορά του στην Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ στην συνέχεια επισκέφτηκε τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Μαρκόπουλο και την δήμαρχο Καβάλας κ. Τσανάκα.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα