Καβάλα: Μία βιβλιοπαρουσίαση αλλιώς!

10:12 4/12/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο πολιτιστικός σύλλογος Ελευθερούπολης, η θεατρική ομάδα «Μικροί Ήρωες», οι εκδόσεις Κέδρος και Καστανιώτη καθώς και το βιβλιοπωλείο Ζαπώνης, θα παρουσιάσουν τα βιβλία της Βάγιας Παπαποστόλου «Πολυαγαπημένη μου Άννα» και «Η παραμυθού της σελήνης».

Η διαφορετικότητα της παρουσίασης έγκειται στο ότι αντί για πάνελ ομιλητών, θα συνυπάρξουν επί σκηνής τριάντα ηθοποιοί και μουσικοί που θα ζωντανεύσουν τη θεατρική παράσταση το «Παραμυθόνειρο της κουκουβάγιας», σε κείμενο της Γιούλης Αποκατανίδου, εμπνευσμένο

από τα δύο βιβλία της συγγραφέως.

Το πρόγραμμα των βιβλιοπαρουσιάσεων είναι: Το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018 στις 8μ.μ., στο αμφιθέατρο «Φρίξος Παπαχρηστίδης» στην Ελευθερούπολη και την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018 στις 8 μ.μ., στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» στην Καβάλα.

Οι παραστάσεις θα δοθούν με την υποστήριξη της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Παγγαίου και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας με δωρεάν είσοδο. Η σκηνοθεσία είναι του Ανδρέα Λαδά, οι χορογραφίες της Κατερίνας Βασιλείου, η σκηνογραφία της Χριστίνας Γλυφού, οι φωτισμοί του Ευθύμη Κυριακίδη και φροντιστήριο η Θάλεια Αβραμίδου.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Έμυ Καμπουρίδου, Ελισάβετ Καυκαλά, Κατερίνα Ηλιάδου, Δημήτρης Αδάλιαλης, Μαρία Κολτσακίδου, Ανδρέας Ελαίας, Βασίλης Δημούδης.
Οι μουσικοί της παράστασης είναι οι: Τάσος Καλαφάτης, Τόλης Βουρβουτσιώτης, Κώστας Μπιτζηλαίος, Μαρία Κωνσταντινίδου, Μαριάννα Κεσόγλου και στον χορό συμμετέχουν οι: Μυρτώ Τουφεξή, Αγγελική Νεστορίδου, Κρήτη Ισαακίδου, Στέλλα Τσολακίδου, Γιούλη Αποκατανίδου, Κώστας Δελημπαμίδης, Σοφία Γούναρη, Μαρία Αποστολίδου, Πασχαλία Καυκαλά, Κατερίνα Βασιλείου, Δημήτρης Γιαμαλίδης, Λευτέρης Γιαμαλίδης και Μαρία Ασκαρίδου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα