Καβάλα: Η τοπική γαστρονομία στην KavalaExpo

13:32 11/9/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Την προώθηση της τοπικής γαστρονομίας και την ανάδειξη των προϊόντων και γεύσεων της περιοχής θα έχει ως κεντρική θεματική ενότητα η φετινή 26η έκθεση «KAVALAEXPO 2018» που διοργανώνει το Επιμελητήριο Καβάλας από τις 5 έως τις 9 Οκτωβρίου στο Εκθεσιακό Κέντρο στη Νέα Καρβάλη.

Στόχος είναι να επιχειρηθεί η διασύνδεση της γαστρονομίας, με τις τοπικές αγροδιατροφικές επιχειρήσεις.Σε συνεργασία με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελληνικής Γαστρονομίας θα πραγματοποιηθεί, καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, ΣΑΛΟΝΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ με την

συμμετοχή καταξιωμένων σεφ οι οποίοι, χρησιμοποιώντας τα προϊόντα των εκθετών, θα δημιουργήσουν μοναδικά πιάτα που θα αναδείξουν όχι μόνο τις γεύσεις αλλά και τα προϊόντα της περιοχής μας. Θα παρουσιαστούν τεχνικές καπνίσματος κρεάτων, σκαλίσματος φρούτων, τεχνικές και διαδικασίες ξηράς ωρίμανσης, τεχνικές δημιουργίας εδεσμάτων, τεχνικές ζαχαροπλαστικής και ένα θεαματικό σεφ show-φλαμπέ.

Χρησιμοποιώντας τα προϊόντα των εκθετών θα δημιουργηθεί το πιάτο της έκθεσης και θα δοθούν βραβεία για το καλύτερο προϊόν (Kavalaexpo Gastronomy Award 2018), βραβείο γεύσης (Kavalaexpo Taste Award 2018), βραβείο συσκευασίας (Kavalaexpo Packaging Award 2018) και βραβείο καινοτόμου-πρωτότυπου προϊόντος (Kavalaexpo New comers-Innovative Award 2018).

Παράλληλα, όλα τα περίπτερα των εκθετών αγροδιατροφής θα τα επισκεφτούν διακεκριμένοι σεφ που θα δημιουργήσουν, για την κάθε επιχείρηση ξεχωριστά, ένα πιάτο με τα προϊόντα αυτής.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα