Καβάλα: Φεστιβάλ «Γ.Α. Παπαϊωάννου»

14:50 19/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στις 26 Αυγούστου ξεκινά στην Καβάλα το 17ο Φεστιβάλ «Γ.Α. Παπαϊωάννου», υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της μουσικού Κορίνας Βουγιούκα. Πενήντα σπουδαίοι καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα βρεθούν στην Καβάλα για παραστάσεις, συναυλίες και εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες. Το 17ο «Φεστιβάλ Παπαϊωάννου» είναι επικεντρωμένο στη σχέση της μουσικής

με το χορό και την κίνηση. Συνεχίζει στη λογική, σύμφωνα με την οποία δίνεται σημασία στην ανάδειξη της σχέσης της μουσικής με άλλες μορφές τέχνης.

Στις εκδηλώσεις ενεργοποιείται ένα αξιόλογο δυναμικό της πόλης που διαπρέπει στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως η Αλεξία Βουλγαρίδου, η Σοφία Μιχαηλίδου, η Τζένη Αργυρίου.
Το Φεστιβάλ Παπαϊωάννου οργανώνει παραπλεύρως δύο φιλόδοξες δράσεις διεθνούς βεληνεκούς. Το Masterclass Όπερας της διεθνούς φήμης Καβαλιώτισσας σοπράνο, Αλεξίας Βουλγαρίδου και τον 1ο Διεθνή Διαγωνισμό Σύνθεσης για παραδοσιακά όργανα και ορχήστρα δωματίου, στη μνήμη του μεγάλου συνθέτη και παιδαγωγού Γ.Α. Παπαϊωάννου.
Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Παπαϊωάννου περιλαμβάνει τις εξής εκδηλώσεις:
-Παρασκευή 26 Αυγούστου – Παλαιά Μουσική – Ώρα 20.30: «Η Ντολίτα στο Μόντε Κάρλο».
-Τρίτη 30 Αυγούστου – Παναγία στο 7ο Δημοτικό Σχολείο, ώρα 20.30: Συναυλία – Τελικός του 1ου Διεθνούς Διαγωνισμού Σύνθεσης Γ.Α. Παπαϊωάννου.
-Πέμπτη 1 Σεπτέμβρη – Κινηματοθέατρο Όσκαρ – Ώρα 20.30: Αλεξίας Βουλγαρίδου, Διεθνές Masterclass Όπερας. Συναυλία συμμετεχόντων.
-Παρασκευή και Σάββατο 2 και 3 Σεπτέμβρη – Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου – Ώρα 20.30: Onkel & Tanzen, Παράσταση χορού της Ελβετικής ομάδας Somafon.
-Δευτέρα 5 Σεπτέμβρη – Σουηδικό Σπίτι (Αιμιλιανού 13) – Ώρα 20.30: Ένα βιολοντσέλο εν χορώ…
-Τετάρτη 7 Σεπτέμβρη – Αρχαιολογικό Μουσείου – Ώρα 20.30: Ψεύτες ήλιοι. Όνειρο και πλάνη.
-Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη – Δημοτικό Ωδείο – Ώρα 20.00: Παράσταση παιδικού μουσικοθεατρικού εργαστηρίου. Οι Άγγελοι των κοχυλιών.
-Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη – Παλαιά Μουσική – 20.30: La ligne incisible.
-Σάββατο 10 Σεπτέμβρη – Δημοτικό Ωδείο – Ώρα 21.30: Παράσταση – παρουσίαση εργαστηρίου. Μουσική – Σώμα – Χώρος.
-Κυριακή 11 Σεπτέμβρη – Αρχαιολογικό Μουσείο – Ώρα 20.30: Con – Junctions.
-Τρίτη 13 Σεπτέμβρη – Παλαιά Μουσική – Ώρα 20.30: Lapses of light.
Όλες οι εκδηλώσεις είναι με δωρεάν είσοδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα