Καβάλα: Δηλώσεις για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής

09:39 8/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

«Ιστορική μέρα για τη Δημοκρατία η σημερινή. Η απόφαση της Δικαιοσύνης για τη Χρυσή Αυγή είναι η πιο ηχηρή απάντηση στο φασισμό» δήλωσε, χθες, ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης μετά την ετυμηγορία του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τη Χρυσή Αυγή.

«Η Νέα Δημοκρατία,

με την αποφασιστική στάση της που οδήγησε το νεοναζιστικό μόρφωμα στο εδώλιο, αισθάνεται δικαιωμένη» συμπλήρωσε, τονίζοντας πως «ο αγώνας ενάντια στο μίσος και το διχασμό συνεχίζεται».

Για «μία απόφαση που δικαιώνει τον κόσμο που εναντιώθηκε στο φασισμό και την Χρυσή Αυγή, όταν εκείνη έμπαινε δειλά δειλά στα σπίτια μας», έκανε λόγο για τις εξελίξεις η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Τάνια Ελευθεριάδου.

«Οφείλουμε να συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για μία πατρίδα χωρίς το δηλητήριο του φασισμού, χωρίς τη ρατσιστική βία, χωρίς άλλες εγκληματικές οργανώσεις» δήλωσε, μεταξύ άλλων.

«Η ιστορική απόφαση του Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, με την οποία καταδικάστηκε ως εγκληματική οργάνωση η «Χρυσή Αυγή», αποτελεί κόλαφο για όσους φρόντισαν να αμφισβητήσουν εμπράκτως τις έννοιες της δημοκρατικής λειτουργίας του πολιτεύματος και της ελεύθερης έκφρασης απόψεων και ιδεών» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Καβάλας, Θεόδωρος Μουριάδης.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καβάλα, Δηλώσεις, Χρυσής Αυγής,kavala, diloseis, chrysis avgis