Κάτω από το 4% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ενόψει Washington Group

11:49 18/4/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι προσδοκίες για ενδεχόμενη λήψη σημαντικών αποφάσεων για τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους από το άτυπο Washington Group την Παρασκευή οδήγησαν την απόδοση του 10ετούς ομολόγου κάτω απο το φράγμα του 4% την Τετάρτη το πρωί σύμφωνα με χρηματιστές.

Το άτυπο Washington Group, στο οποίο συμμετέχουν οι επικεφαλής των θεσμών και οι υπουργοί Οικονομικών των μεγαλύτερων χωρών της Ευρωζώνης, θα συνέλθει στο περιθώριο της Εαρινής Συνόδου

του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Κύριο θέμα συζήτησης θα είναι το ελληνικό ζήτημα και ειδικότερα τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ξένο Τύπο. Τεχνικές ομάδες εργασίας έχουν ήδη προετοιμάσεις διάφορες προτάσεις, συμπεριλαμβανομένης εκείνης που συνδέει τις ετήσιες δαπάνες εξυπηρέτησης με τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Η γερμανική Handelsblatt ανέφερε πως το Washington Group θα εξετάσει το ενδεχόμενο επαναγοράς των ελληνικών ομολόγων αξίας 9,5 δισ. ευρώ που κατέχει το ευρωσύστημα.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου που επηρεάζεται περισσότερο απο τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους υποχωρούσε στο 3,97% στις 11:30 π.μ. από 4,03% στο χθεσινό κλείσιμο ενώ η απόδοση του 7ετούς ομολόγου στο 3,6% περίπου. Υπενθυμίζεται ότι το 7ετές ομόλογο εκδόθηκε τον Φεβρουάριο με την απόδοση να διαμορφώνεται στο 3,5% περίπου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα