Καθαρό νερό ύδρευσης στο Οροπέδιο Λασιθίου

19:15 26/8/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Τέθηκε σε λειτουργία το διυλιστήριο του δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, στην κορυφή «Κεφάλα» της κοινότητας Αγίου Κωνσταντίνου, για την τροφοδοσία με πόσιμο νερό της περιοχής, καλύπτοντας τις αυξημένες ανάγκες ζήτησης των νοικοκυριών.

Όπως αναφέρει ο Δήμος, χρόνιο αγκάθι αποτελούσε μέχρι και σήμερα η υδροδότηση των οικισμών με το πρόβλημα να είναι έντονο κατά τη θερινή και φθινοπωρινή περίοδο λόγω έλλειψης των αναγκαίων υποδομών ολικής διαχείρισης.

bsh

Το διυλιστήριο έχει δυναμικότητα παραγωγής πόσιμου ελεγμένου νερού 425 κυβικών το 24ωρο με εξαιρετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Το

έργο αρχικά κατασκευάστηκε το 2000 παραμένοντας σε αδράνεια, το   2016 προγραμματίστηκε η πλήρης αναβάθμισή του σε εξοπλισμό και στον τρόπο λειτουργίας του, ενώ το 2017 χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών με επιχορήγηση ύψους 250.000 ευρώ, όπου συμπεριελήφθη μεταξύ άλλων και η αναβάθμιση της εγκατάστασης των φίλτρων στην κοινότητα Τζερμιάδων.

Ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου, Γιάννης Στεφανάκης, δήλωσε:  «Με ιδιαίτερη χαρά, δίνουμε σε λειτουργία σήμερα ένα πλήρως εξοπλισμένο και σύγχρονο διυλιστήριο ικανό να ανταποκριθεί στις ανάγκες όλων των κατοίκων του Δήμου μας, για ποιοτικό και με διαρκή παροχή νερό ύδρευσης.

Όπως έχω επανειλημμένως δεσμευτεί, η Δημοτική Αρχή με επίπονη και συστηματική εργασία προχωρά σε οριστικές λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας των κατοίκων του Δήμου, όπως αυτό της ύδρευσης».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα