Κατατίθεται στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο

13:39 28/3/2014 - Πηγή: ΕΡΤ
Στη Βουλή κατατίθεται σήμερα το πολυνομοσχέδιο, το οποίο θα συζητηθεί το Σαββατοκύριακο και θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια τα μεσάνυχτα της Κυριακής. To Eurogroup, αναμένει την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, προκειμένου να κλείσει επίσημα η τέταρτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και να εγκριθεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης.Η χώρα βγαίνει από την κρίση και από τα μνημόνια και αυτό είναι κάτι που ξέρουν οι βουλευτές, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι και το έχουν αποδείξει, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης
Σαμαράς, στέλνοντας μήνυμα σε πολλές κατευθύνσεις, ενόψει της κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου.

Το πολυνομοσχέδιο φερνει σημαντικές αλλαγές στη λειτουργία της αγοράς και πολλούς επαγγελάμτικούς κλάδους:

Για το γάλα η συμβιβαστική λύση που επιτεύχθηκε προβλέπει τη δημιουργία δύο κατηγοριών. Θα υπαρχει το γαλα χαμηλής παστερίωσης, το γάλα υψηλής παστερίωσης και το γάλα ημέρας με παραμονή στά ράφια των καταστημάτων έως 2 μέρες.

Στις ρυθμίσεις για την αγορά περιλαμβάνεται το άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές -πιλοτικά- σε τρεις περιοχές της χώρας και η πώληση του ψωμιού και από άλλα καταστήματα.

Για τα φαρμακεια, καταργούνται οι ελάχιστες αποστάσεις μεταξύ τους, αίρεται η απαγόρευση της συστέγασης φαρμακείων με άλλα καταστήματα και απελευθερώνονται προς τα κάτω οι τιμές των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων.

Επίσης αυξάνεται στα 1.500 ευρώ το ακατάσχετο όριο για μισθούς και συντάξεις, ενώ μειώνεται στα 500 ευρώ το όριο του χρέους κάτω από το οποίο δεν θα επιτρέπεται η κατάσχεση.

Νωρίτερα στη Βουλή προκλήθηκε έντονο φραστικό μεταξύ του προέδρου της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου Γιώργου Βλάχου και του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνου Ουζουνίδη σχετικά με τον χρόνο κατάθεσης του νομοσχεδίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα