Καταθέτει ερώτηση στη Βουλή το ΚΚΕ για τα καμένα ελαιόδεντρα στους Γόννους Λάρισας

12:58 19/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ερώτηση προς τους αρμόδιους Υπουργούς για άμεση καταγραφή των ζημιών και αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών θα καταθέσει εντός της ημέρας ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, ο οποίος περιόδευσε στους Γόννους όπου η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου στην περιοχή, κατέκαψε 40.000 ελαιόδεντρα.
Μιλώντας στο δίκτυο της ΕΡΤ Θεσσαλίας ο κ. Λαμπρούλης, τόνισε πως «υπάρχουν άμεσα προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν και φυσικά είναι απαίτηση και

των παραγωγών, όπως η άμεση καταγραφή του μεγέθους των ζημιών και οι άμεσες αποζημιώσεις καθώς και λήψη μέτρων τόσο από το Δήμο για την ανακούφιση των πληγέντων αλλά και της πολιτείας για χρηματοδότησή τους με έκτακτες επιχορηγήσεις και αναστολή δανείων».
Ο κ. Λαμπρούλης επισήμανε μεταξύ άλλων : «οι καταστροφές αυτές συνιστούν μεγάλο πλήγμα για τους κατοίκους της περιοχής, για τους οποίους η αγροτική και κτηνοτροφική δραστηριότητα αποτελεί βασικό τομέα της επιβίωσής τους. Έρχονται να προστεθούν στα μεγάλα και οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι αγρότες, ως αποτέλεσμα της αντιλαϊκής και φορομπηχτικής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων και της σημερινής ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, της ΕΕ, της ΚΑΠ που ενισχύουν την κερδοφορία των καπιταλιστικών επιχειρήσεων στον αγροκτηνοτροφικό τομέα, τη συγκέντρωση γης, παραγωγής και εμπορίας αγροτικών προϊόντων και οδηγούν τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους στο ξεκλήρισμα. Πρέπει άμεσα να δοθεί στήριξη στους πληγέντες, να γίνει καταγραφεί καταγραφή των ζημιών και καταβολή αποζημιώσεων για την κάλυψη των απωλειών του εισοδήματος.

Επίσης εξήρε τις προσπάθειες των πυροσβεστών στον έλεγχο και την κατάσβεση της πυρκαγιάς και αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα και στους κινδύνους που αντιμετωπίζουν και τόνισε ότι:
Keywords
Τυχαία Θέματα