Κατατέθηκε ερώτηση βουλευτών της ΝΔ «για τις σχέσεις Αρτεμίου – Μαξίμου»

14:45 24/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την υπογραφή 36 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας φέρει ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή και απευθύνεται στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τους συναρμόδιους υπουργούς Νίκο Παππά και Νίκο Παρασκευόπουλο, αναφορικά με τις σχέσεις των δύο πρώτων με τον Κύπριο δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου, που ειδικεύεται σε θέματα εξωχώριων εταιρειών.

Οι βουλευτές της ΝΔ αναφέρουν ότι ο Κύπριος δικηγόρος, το όνομα του οποίου περιλαμβάνεται στα Panama Papers,

έχει επισκεφθεί το Μέγαρο Μαξίμου λίγο πριν από τη συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών Αρχηγών, με θέμα τη διαπλοκή.

Παράλληλα κατηγορούν τον κ. Τσίπρα ότι επιμένει να κρύβει τα πρόσωπα που βρίσκονται πίσω από την κυπριακή εταιρεία που είναι μέτοχος της «Αυγής» και ζητούν σχετικές εξηγήσεις.

«Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής» ο Κύπριος δικηγόρος Αρτέμης Αρτεμίου επισκέφθηκε το Μέγαρο Μαξίμου.

Δεν μπορεί παρά να αναρωτιέται κανείς γι’ αυτές τις περίεργες … “συμπτώσεις”», αναφέρουν οι βουλευτές της ΝΔ και ζητούν να ενημερωθούν αν επισκέφθηκε ο κ. Αρτεμίου το Μέγαρο Μαξίμου στις 10 Οκτωβρίου.

«Ποιος ο λόγος της επίσκεψης; Με ποιον-ποιους συναντήθηκε και ποιες είναι οι σχέσεις του κ. Αρτεμίου με τους κ. Τσίπρα και Παππά;», ρωτούν. Ζητούν επίσης να πληροφορηθούν ποια τεχνογνωσία κομίζει ο κ. Αρτεμίου -ειδικευμένος στις offshore- στους κ. Τσίπρα και Παππά, κατά τις επισκέψεις του στο Μέγαρο Μαξίμου, και γιατί ο κ. Τσίπρας, όταν προκλήθηκε από τον κ. Μητσοτάκη στη Βουλή, δεν αποκάλυψε την ταυτότητα του προσώπου ή των προσώπων που βρίσκονται πίσω από την εταιρία «Atlas Cyprus International Trust», η οποία είναι μέτοχος της «Αυγής».

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετική είδηση:Αντιπαράθεση κυβέρνησης -ΝΔ με αφορμή δημοσίευμα (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα