Καταστροφή κιγκλιδωμάτων της γέφυρας Κομψάτου

12:42 2/6/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Καταστράφηκαν κάθετα και οριζόντια τσιμεντένια προστατευτικά κιγκλιδώματα στην…όρθια και παλιά γέφυρα του Κομψάτου που συνδέει την Ροδόπη και την Ξάνθη, μετά τον οικισμό του Πολυάνθου, με κατεύθυνση από Κομοτηνή προς Ξάνθη.


Τα προστατευτικά κιγκλιδώματα κατέρρευσαν μετά από σφοδρή πρόσκρουση αυτοκινήτου κατηγορίας τζιπ,

που μετέφερε παράτυπους μετανάστες, οι οποίοι μόλις αντιλήφθηκαν την παρακολούθηση από την Αστυνομία, ανέπτυξαν ταχύτητα. Το αυτοκίνητο, προσέκρουσε στα κιγκλιδώματα εκσφενδονίστηκε και άρπαξε φωτιά. Όσοι ήταν μέσα-άγνωστος αριθμός-, εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο και διέφυγαν την σύλληψη.
Το περιστατικό έχει περίπου 10 μέρες που συνέβη…Όμως δεν είδαμε να υπάρχει ενδιαφέρον από τους αρμοδίους για την αποκατάσταση της γέφυρας, η οποία στο συγκεκριμένο σημείο, αλλά και σε άλλο σημείο, το τσιμέντο έχει φύγει από την φθορά τόσων χρόνων και είναι εμφανής ο σιδερένιος οπλισμός της γέφυρας.
Θα πρέπει άμεσα να γίνει η αποκατάσταση, καθώς το «άνοιγμα» είναι μεγάλο και επικίνδυνο για ανθρώπους και αυτοκίνητα.
Υπάρχουν δε και πληροφορίες που αναφέρουν πως υπάρχει ένα έργο αποκατάστασης της γέφυρας, κυρίως στα βάθρα, αλλά καλό είναι να συμπεριλάβει και τα κιγκλιδώματα. Επίσης το καλύτερο θα ήταν να ξεκινήσει αυτό το έργο…δύο χρόνια μετά την κατάρρευση της νέας γέφυρας…

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα