Κατασχέθηκαν 12.500.000 λαθραία τσιγάρα που ταξίδευαν σε κοντέινερ

13:30 30/11/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Το ΣΔΟΕ σταμάτησε στον Πειραιά ένα εμπορευματοκιβώτιο και διέκοψε το «ταξίδι» 12.500.000 λαθραίων τσιγάρων. Η τεράστια ποσότητα υπολογίζεται σε διαφυγόντες δασμούς και άλλους φόρους που ανέρχονται στο συνολικό ποσό των 2.600.526,47 ευρώ.

Μετά από έρευνα των υπαλλήλων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ Αττικής στοχοποιήθηκε εμπορευματοκιβώτιο, το οποίο είχε φτάσει στο λιμάνι του Πειραιά στις 26 Νοεμβρίου και επρόκειτο να μεταφορτωθεί για άλλο ελληνικό λιμάνι. Σύμφωνα με τα φορτωτικά έγγραφα του εμπορευματοκιβωτίου (Bill of Lading), ως δηλωθέν εμπόρευμα ήταν «1610 ΠΑΚΕΤΑ LAMINATE». Κατόπιν αιτήματος του ΣΔΟΕ, το εμπορευματοκιβώτιο δεσμεύτηκε στο λιμάνι του Πειραιά.

Την επόμενη μέρα ανέλαβε ο σκύλος-ανιχνευτής του ΣΔΟΕ «DIABLO» και οι υπάλληλοι του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών-Όπλων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ Αττικής, σε συνεργασία με τους υπάλληλους του Γ΄ Τελωνείου Εισαγωγής Πειραιά, να ελέγξουν το εμπορευματοκιβώτιο. Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι περιείχε μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων. Οι λαθρέμποροι είχαν φροντίσει να «ταπώσουν» το εμπόρευμα κάτω από δυο αρχικές σειρές κανονικού εμπορεύματος. Τεχνική που χρησιμοποιείται από τους λαθρέμπορους τσιγάρων προκειμένου να δυσχεράνουν το έργο των ελεγκτικών αρχών.

Το εμπορευματοκιβώτιο με το σύνολο του εμπορεύματός του κατασχέθηκε, ενώ υπάλληλοι της αρμόδιας Υπηρεσίας συνεχίζουν την έρευνα για τον εντοπισμό των παραληπτών του εμπορεύματος. Μετά το πέρας της έρευνας θα υποβληθεί η σχετική δικογραφία στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα