Καταγγέλουν την αντιπεριφερειάρχη για ολιγωρία στην προμήθεια μασκών για τους εργαζόμενους

21:01 12/5/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη καταγγέλλει για ολιγωρία προμήθειας των εργαζόμενων με μέσα ατομικής προστασίας,  ο Σύλλογος Εργαζόμενων στην Περιφερειακή Ενότητα.

Στην ανακοίνωση του επισημαίνει ότι παρά τις συνεχείς οχλήσεις δεν έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα, όπως η προμήθεια επαρκούς ποσότητας μασκών, καθώς ενώ δεσμεύτηκε ποσό 5000 ευρώ γι αυτό, τελικά αγοράστηκαν μόνο 200 μάσκες έναντι 180,20 ευρώ. Ο αριθμός αυτός δεν αρκεί καθώς η μάσκα πρέπει να αλλάζει κάθε τέσσερις ώρες σύμφωνα με το γιατρό εργασίας.

“Διακόσιες μάσκες για το 1/3 (κατ’ ελάχιστο) των εργαζομένων

που εργάζονταν κανονικά στο πρώτο δίμηνο της πανδημίας, οι ίδιες διακόσιες μάσκες (καθώς δεν εμφαίνεται εκ νέου αγορά) και για το 70% των εργαζομένων που έχουν ήδη επιστρέψει στο πόστο τους. Χιλιάδες θα έπρεπε να είναι οι μάσκες (μίας χρήσης) στη διάθεση των συναδέλφων, κα Κολυνδρίνη, κι όχι 200!”.

Επισημαίνουν ότι οι εργαζόμενοι φέρουν μάσκες από το σπίτι τους, ότι ελάχιστες μάσκες μοιράστηκαν στις άλλες υπηρεσίες κι ενώ έχουν περάσει 63 μέρες από τότε που ο ΠΟΥ κήρυξε πανδημία. Τέλος αναρωτιούνται γιατί κάθε τμήμα και υπηρεσία πρέπει να κάνει ξεχωριστά διαδικασία προμήθειας και ζητούν απαντήσεις, στα ερωτήματα που έχουν θέσει επανειλημμένα.

 

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα