Καταγγελία για “στέρηση” πηγαίου νερού στους κατοίκους των Σταγιατών

12:05 20/4/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Την διακοπή παροχέτευσης νερού από την πηγή των Σταγιατών (Κρύα Βρύση) στα σπίτια του χωριού από τη Μεγάλη Παρασκευή, καταγγέλλει η Κίνηση Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το νερό. Αναφέρουν ότι το νερό που παροχετεύεται στις βρύσες των κατοικιών τους είναι άγνωστης προέλευσης ενώ μόνο οι δημόσιες βρύχες συνεχίζουν να υδρεύονται απευθείας από την πηγή.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, “χωρίς καμιά ειδοποίηση μας στερεί (στα σπίτια) το νερό της Κρύας Βρύσης, της πηγής του χωριού, Μεγάλη Παρασκευή και εν μέσω πανδημίας. Καιρό τώρα είχαμε προειδοποιήσει γι’ αυτό το ενδεχόμενο και

κάναμε αγώνες διαφύλαξης του του νερού και της ποιότητάς του. Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι δεν θα αντιδράσει το χωριό. Ούτε ο κορωνοϊός ούτε κανένας δεν μας σταματάει. Σταγιάτες σημαίνει νερό και Κρύα Βρύση”.

Επιπλέον επισημαίνουν ότι οι κάτοικοι του χωριού ενημερώθηκαν από την “Απόδραση” με αφίσα που μοιράστηκε από σπίτι σε σπίτι και ξεκίνησε  μια συζήτηση “για τον τρόπο που θα αντιμετωπιστεί η χειρότερη επίθεση που έγινε ποτέ στο χωριό και μάλιστα πισώπλατα, με την εκμετάλλευση της καραντίνας και της γιορτής του Πάσχα”.

 

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα