Κατάληψη των καθηγητών στα γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

14:36 4/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Mε καταλήψεις και διαμαρτυρίες απαντά η ΕΛΜΕ Λάρισας στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας να μην εγκρίνει τη λειτουργία οκτώ ολιγομελών τμημάτων στα ΕΠΑΛ της περιοχής,
Σήμερα το πρωί οι καθηγητές, όπως αποφάσισαν στη χθεσινή έκτακτη συνέλευση που συγκάλεσαν, προχώρησαν σε κατάληψη των γραφείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Στη συνέχεια πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην περιφερειακή διευθύντρια εκπαίδευσης Ελένη Αναστασοπούλου

στην οποία επέδωσαν σχετικό κείμενο το οποίο αναφέρει:
«Μετά τις αλλεπάλληλες επισκέψεις στην υπηρεσία σας και τις διαβεβαιώσεις που επανειλημμένα μας δώσατε ότι συμφωνείτε με το αίτημά μας, για άνοιγμα όλων των ολιγομελών τμημάτων του νομού μας, σας καλούμε να κάνετε πράξη, αυτή σας τη θέση, υπογράφοντας την έγκρισή τους.
Γνωρίζουμε ότι έχετε τέτοια δυνατότητα, μιας και η ίδια δημόσια δηλώσατε ότι πριν λίγες μέρες, με υπογραφή σας, προχωρήσατε σε έγκριση τέτοιων τμημάτων. Αυτό άλλωστε δηλώσατε προ ημερών στην Καρδίτσα, ενώπιον του Υφυπουργού Παιδείας, κου Μπαξεβανάκη και δεκάδων συναδέλφων.
Σας ενημερώνουμε ότι έχουμε προχωρήσει σε 3ωρη προειδοποιητική κατάληψη στο κτίριο της ΔΔΕ Λάρισας και είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας, μέχρι να ανοίξουν τα ολιγομελή τμήματα.
Όσο το Υπουργείο θα κλείνει τμήματα, τόσο κι εμείς θα κλείνουμε τις υπηρεσίες του»

Keywords
Τυχαία Θέματα