Κατά της αύξησης του εισιτηρίου στην πλάζ και της προπληρωμένης στάθμευσης η “Ανυπότακτη Μυτιλήνη”

09:01 30/6/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Την απόφαση της ΑΔΕΛ να διπλασιάσει από ένα σε δύο ευρώ το αντίτιμο εισόδου στη δημοτική πλαζ της Μυτιλήνης Τσαμάκια καταγγέλλει η δημοτική κίνηση Ανυπότακτη Μυτιλήνη .
Όπως τονίζει “‘μία αύξηση που αντιστοιχεί στο 100% του αντιτίμου την περσινή χρονιά. Οι λουόμενες/οι δημότ(ισσ)ες, καταναγκάζονται να αγοράσουν ένα μόλις εισιτήριο, με τα ίδια ακριβώς χρήματα με τα οποία πέρυσι το καλοκαίρι,

αγόραζαν δύο! Η ακτή κι ο αιγιαλός αποτελούν δημοσίους χώρους οι οποίοι ανήκουν εξίσου σε όλη την κοινωνία, και ο καταναγκασμός πληρωμής για την πρόσβαση στους οποίους, είναι μια απολύτως αυθαίρετη κερδοσκοπία εκ μέρους της δημοτικής αρχής Κύτελη, αλλά και των προηγούμενων δημοτικών αρχών.”
Επίσης η Ανυπότακτη Μυτιλήνη εκφράζει την αντίθεσή της στην απόφαση του δημοτικού λιμενικού ταμείου Λέσβου να εφαρμοστή ελεγχόμενη στάθμευση με προπληρωμένες κάρτες στο επιβατηγό λιμάνι Μυτιλήνης που μέχρι πριν από μία εβδομάδα ήταν δωρεάν η στάθμευση οχημάτων, σημειώνει ότι ” η δημοτική αρχή προχώρησε στην επιβολή αντιτίμου (μέσω χρήσης κάρτας) για έναν από τους πιο μαζικούς χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων στην πόλη, επιβαρύνοντας οικονομικά όχι μόνο τους/ις εργαζόμενους/ες του κέντρου, αλλά και με ρύπανση, κυκλοφορία, θόρυβο και αποκλεισμούς πεζοδρομίων, τις/ους κατοίκους του κέντρου, με την αυθαίρετη στάθμευση να οργιάζει στις τριγύρω περιοχές”.

The post Κατά της αύξησης του εισιτηρίου στην πλάζ και της προπληρωμένης στάθμευσης η “Ανυπότακτη Μυτιλήνη” appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα