Καστοριά: Τηλεδιάσκεψη με θέμα την ενίσχυση του κλάδου της γούνας

11:48 1/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Τηλεδιάσκεψη με θέμα «Η γούνα στο επίκεντρο της Ευρωπαϊκής πολιτικής – Εργαλεία ανάπτυξης και ενίσχυσης του εξωστρεφούς κλάδου», πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Διευθύντριας του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρίας Αντωνίου και με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων που σχετίζονται με τη γούνα, της Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη και του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Ευάγγελου

Μεϊμαράκη .

Σύμφωνα με τον  Πρόεδρο του Συνδέσμου των Γουνοποιών Καστοριάς «ο Προφήτης Ηλίας» Απόστολο Τσούκα, στην τηλεδιάσκεψη συζητήθηκαν οι εξελίξεις που αφορούν τη γούνα ως ένδυμα,  σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και τα ζητήματα της εκτροφής των γουνοφόρων ζώων.

 Ο κ. Τσούκας ζήτησε  τη στήριξη των εξαγωγών της γούνας  και,κυρίως εκείνων  προς Κίνα, καθώς η Μαρία Σπυράκη είναι Αντιπρόεδρος της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις σχέσεις με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας. Η ευρωβουλευτής, με την ιδιότητά της, ως μέλος της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας, αναφέρθηκε διεξοδικά στις εξελίξεις της κυκλικής οικονομίας, κάνοντας λόγο για «το οικολογικό προφίλ της γούνας και το σχεδόν μηδενικό περιβαλλοντικό της αποτύπωμα».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα