Καστοριά: Κρίσιμη η κατάσταση λόγω κορονοϊού

12:10 20/3/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην Καστοριά σημειώθηκαν τα μισά από θανατηφόρα από τον κορονοϊό κρούσματα, καθώς ο έκτος θάνατος ήταν αυτός ενός 70χρονου από το Μανιάκι, που νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο Καστοριάς, στο οποίο σημαντικός αριθμός του προσωπικού λείπει, είτε λόγω καραντίνας είτε επειδή κάποιοι έχουν προσβληθεί από τον ιό.

Την ίδια ώρα αρνητικό στον κορωναϊό ήταν το δείγμα της συζύγου του 70χρονου η οποία πήρε εξιτήριο από το Νοσοκομείο,

η διοίκηση του οποίου υπέγραψε σύμβαση με ιδιωτικό εργαστήριο για τον έλεγχο δειγμάτων του προσωπικού και ήδη έχουν σταλεί τα πρώτα 30 δείγματα.

«Προβληματίζει» το γεγονός ότι τόσο ο αριθμός των κρουσμάτων όσο και των θανάτων είναι μεγάλος σε ποσοστό σε σχέση με τον πληθυσμός, επισήμανε στην ΕΡΤ Κοζάνης ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, Δημήτρης Σαββόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι η χθεσινή βάρδια του Νοσοκομείου ήταν πολύ καλύτερη σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Παράλληλα όπως τόνισε είναι αναγκαίο να παρθούν και άλλα περιοριστικά μέτρα στις μετακινήσεις έτσι ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω εξάπλωση του κοροναϊού, παρότι οι πολίτες της περιοχής τις έχουν περιορίσει σημαντικά σε σχέση με τις πρώτες ημέρες.

Το αίτημα για εντατικοποίηση των μέτρων το επισήμανε στην ΕΡΤ Κοζάνης και ο δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης, ο οποίος έκανε και αυτός τη δική του έκκληση σε όλους τους δημότες να ελαχιστοποιήσουν τις μετακινήσεις μέσα στην πόλη και να μένουν, όσο το δυνατόν περισσότερο στο σπίτι τους».

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα