Καστοριά: Κατασχέθηκαν πάνω από 100 κιλά ακατέργαστης κάνναβης

18:02 11/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Δυο υπήκοοι FYROM, ηλικίας 39 και 29 χρονών συνελήφθησαν στο Επταχώρι Καστοριάς για μεταφορά πάνω από 100 κιλών ακατέργαστης κάνναβης σε αστυνομική επιχείρηση που οργανώθηκε. Η συγκεκριμένη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριάς, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Π.Δ.Ε.) του Τμήματος

Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας Καστοριάς.

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση κατά τη διάρκεια της οποίας χθες το πρωί συνελήφθησαν στο Επταχώρι Καστοριάς οι δύο προαναφερόμενοι, ο μεν 39χρονος γιατί μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο προς το εσωτερικό της χώρας 6 ταξιδιωτικούς σάκους με 100 νάιλον συσκευασίες που περιείχαν 108 κιλά και 80 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, ο δε 29χρονος γιατί ως οδηγός άλλου Ι.Χ.Ε. οχήματος που λειτουργούσε ως προπομπός του πρώτου οχήματος, ενημέρωνε τον 39χρονο για το ενδεχόμενο επικείμενων αστυνομικών ελέγχων.

Συνολικά κατασχέθηκαν: 108 κιλά και 80 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, το χρηματικό ποσό των 680 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 950 δηναρίων, 4 κινητά τηλέφωνα και 4 κάρτες SIM.

Την προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριάς, ενώ οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα