Κάρμαντζης: Αναγκαιότητα η κλειστή δομή – Συνεχίζονται τα rapid tests από τον ΕΟΔΥ

15:02 27/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

“Την αναγκαιότητα δημιουργίας και λειτουργίας κλειστής δομής για πρόσφυγες και μετανάστες αναδεικνύει η υπάρχουσα κατάσταση με όλα τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί λόγω και της πανδημίας” σημείωσε σε χθεσινή δήλωσή του ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης και μετά τη σύσκεψη της Κυριακής για το ΚΥΤ της ΒΙΑΛ που συγκάλεσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.
Σημείωσε επίσης ότι απεδείχθη η χρησιμότητα του κτηρίου της Λευκωνιάς, όπου χρησιμοποιείται ως Δομή καραντίνας από το Υπουργείο Μετανάστευσης, και ήδη έχουν μεταφερθεί άτομα από το

ΚΥΤ της ΒΙΑΛ, ενώ παρά τα κρούσματα (67 όπως δήλωσε το υπουργείο Μετανάστευσης) χαρακτήρισε την κατάσταση ελεγχόμενη.

Ο Δήμαρχος Χίου κάλεσε εξάλλου τους δημότες να τηρούν τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό, καθώς το δεύτερο κύμα της πανδημίας ενδέχεται να είναι πιο έντονο από το πρώτο.

Εν τω μεταξύ συνεχίστηκαν χθες, Δευτέρα, τα rapid tests στην πλατεία Βουνακίου από συνεργείο του ΕΟΔΥ, με δεκάδες πολίτες να περιμένουν υπομονετικά στην ουρά για το τεστ.
Σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία και τις δύο ημέρες, διενεργήθηκαν συνολικά 660 τεστ και βρέθηκαν 12 άτομα θετικά στον κορονοϊό.
Πάντως για τις 26/10, τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ έδιναν δύο κρούσματα για τη Χίο, που σημαίνει ότι δεν έχουν καταγραφεί στο σύνολό τους, τόσο οι έλεγχοι στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ όσο και στην κεντρική πλατεία του νησιού.

The post Κάρμαντζης: Αναγκαιότητα η κλειστή δομή – Συνεχίζονται τα rapid tests από τον ΕΟΔΥ appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα