Καρδίτσα: 3η Πανελλήνια Συνάντηση Ομάδων Χορού ΑμεΑ

15:39 27/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Καλλιτεχνική Εταιρία ‘‘Δρυάδες εν Πλω’’, διοργανώνει στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Καρδίτσας, την 3η Πανελλήνια Συνάντηση Ομάδων Χορού ΑμεΑ (με οποιαδήποτε αναπηρία) & Μεικτών Ομάδων Χορού στην Καρδίτσα το Σαββατοκύριακο, ενώ σήμερα στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συναυλία της Φωτεινής Βελεσιώτου και του Σωτήρη Μπάλλα, για την οικονομική στήριξη της διοργάνωσης. Πρόκειται για τη συνέχεια της επιτυχημένης εκδήλωσης που έγινε για πρώτη φορά στη χώρα μας τον Ιούνιο του 2014 και ακολούθως για 2η συνεχή φορά το

Μάιο του 2015. Μια γιορτή που έγινε πλέον θεσμός ως το μοναδικό φεστιβάλ χορού ΑμεΑ στην Ελλάδα, με τη συμμετοχή φορέων ΑμεΑ που δραστηριοποιούνται μέσω του χορού, καθώς και Ομάδων Χορού ΑμεΑ και μεικτών Ομάδων Χορού από τον ελληνικό χώρο.

Η εκδήλωση, όπως έχει καθιερωθεί, περιλαμβάνει την παρουσίαση χορευτικού έργου από τους συμμετέχοντες, χωρίς περιορισμό στο είδος του χορού και στον αριθμό των χορευτών. Κεντρικός στόχος της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σε θέματα αποκλεισμού και η απενοχοποίηση της αναπηρίας μέσω της ενεργητικής συμμετοχής. Είναι σημαντικό ότι και στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις πλήθος ιδιωτών και επαγγελματιών αγκάλιασαν την προσπάθεια και προσέφεραν ηθική και οικονομική στήριξη. Παράλληλα, μεγάλος αριθμός νέων της πόλης, μαθητές και φοιτητές, με πνεύμα προσφοράς έγιναν εθελοντές και δημιούργησαν μια μεγάλη παρέα μαζί με τους χορευτές και τους συνοδούς τους. Ταυτόχρονα, οι χορευτές με τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση, θα συμβάλλουν στη δική τους αυτονομία, καθώς ο χορός διαχειρίζεται τη διαφορετικότητα με εργαλείο το σώμα. Η συνύπαρξη στη σκηνή σε μια τέτοια εκδήλωση ατόμων με αναπηρίες, αποδεικνύει πως η δύναμη της τέχνης μπορεί να διευκολύνει την αισθητική και αρμονική συνύπαρξη των ανθρώπων, χωρίς διακρίσεις.Οι προηγούμενες δύο διοργανώσεις συμπεριέλαβαν 20 ομάδες στις εκδηλώσεις τους, με πάνω από 250 άτομα αποστολών, χορευτές και συνοδοί. Η Καρδίτσα αναμένεται να υποδεχτεί για δύο μέρες πάνω από 400 άτομα, από Ομάδες Χορού της Αθήνας, Αλεξάνδρειας, Βόλου, Δράμας, Θέρμης Θεσσαλονίκης, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Καστοριάς, Κιλκίς, Λάρισας, Νάξου, Πάτρας, Συκεώνας Θεσσαλονίκης, Χαλκηδόνας Θεσσαλονίκης, Χαλκίδας, οι οποίες μαζί με τις αντίστοιχες Ομάδες της Καρδίτσας θα ανταμειφθούν με το ζεστό χειροκρότημα των θεατών το Σαββατοκύριακο στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης, με ελεύθερη είσοδο. Χορηγοί προβολής, μεταξύ άλλων, είναι η ΕΡΤ Βόλου και η ΕΡΤ3.

The post Καρδίτσα: 3η Πανελλήνια Συνάντηση Ομάδων Χορού ΑμεΑ appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα