Κάναμε like (μαζί με τα παιδιά) στο «Ctrl Shift Save the Climate» (video)

14:06 10/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Για δεύτερη συνεχόμενη σχολική χρονιά, το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS υλοποιεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ctrl Shift Save the Climate – Οι Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας γίνονται σύμμαχοί μας στην προστασία του κλίματος». Επισκεφτήκαμε ένα από τα σχολεία που φιλοξένησε το πρόγραμμα και μιλήσαμε με τους μαθητές για το περιβάλλον και την προστασία του. Άραγε, έχει ελπίδα αυτός ο πλανήτης;

Ρεπορτάζ:

Τζένη Χαραλαμπίδου

Στόχος του προγράμματος είναι η εκπαίδευση των μαθητών στη χρήση της νέας τεχνολογίας, με ειδικό στόχο τη μείωση του ενεργειακού τους αποτυπώματος. Οι υπολογιστές, τα smartphones κι όλες οι συσκευές που συναρπάζουν κι αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής πρακτικής των μαθητών, μπορούν να μετατραπούν σε εργαλεία χρήσιμα για την προστασία του κλίματος, βελτιώνοντας τις επιλογές τους στις μετακινήσεις, τη διατροφή, την εκπαίδευσή τους κ.λπ.

Στις 13 Δεκεμβρίου 2017 οι μαθητές του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων ΔΟΥΚΑ πήραν μέρος στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS. Ενημερώθηκαν για τους τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας μέσα από απλές και αποτελεσματικές εφαρμογές. Στο video, ο Παναγιώτης, η Έλενα, η Μαριλένα και ο Νικόλας μάς λένε για τη σχέση τους με το περιβάλλον.

Η υλοποίηση του προγράμματος «Ctrl Shift Save the Climate» ξεκίνησε τη σχολική χρονιά 2016-2017 ενημερώνοντας περισσότερους από 500 μαθητές μέσα από διαδραστικές παρουσιάσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ. Φέτος, το εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας πρόγραμμα «μπαίνει» στις σχολικές αίθουσες, με την προοπτική να επισκεφθεί δεκάδες σχολεία της Αττικής και ακόμα περισσότερους μαθητές.

Στο video η υπεύθυνη περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, Στελλίνα Κουλουζάκη, αναφέρει τα προτερήματα και τους στόχους του πρωτοποριακού για τα ελληνικά δεδομένα προγράμματος «Ctrl Shift Save the Climate».

Keywords
Τυχαία Θέματα