Κάλυμνος: Αυστηρό lockdown λόγω αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού

15:37 2/1/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Κάλυμνος βιώνει τα τελευταία δυο εικοσιτετράωρα ένα αυστηρό lockdown αφού τις προηγούμενες ημέρες ξεπέρασε τα πενήντα κρούσματα κορονοιού και με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας εφαρμόζονται νέα αυστηρά περιοριστικά μέτρα.

Υπάρχει μια σχετική συμμόρφωση, οι έλεγχοι Αστυνομίας και Λιμενικού είναι αυστηροί ενώ εμφανίζεται «αντάρτικο» από έναν ιερωμένο με αποτέλεσμα, περιπολικά να βρίσκονται έξω από το ναό που λειτουργεί.

Η

ΕΡΤ Νότιου Αιγαίου συνομίλησε σήμερα το μεσημέρι τόσο με τον Έπαρχο Καλύμνου Μανώλη Μουσελή όσο και με τον Δήμαρχο Δημήτρη Διακομιχάλη για το πώς αντιμετωπίζουν οι Καλύμνιοι το Lockdown.

Και οι δυο εμφανίστηκαν προβληματισμένοι γιατί παρά τα αυστηρά μέτρα «έγιναν επισκέψεις μεταξύ οικογενειών,» ενώ στο νοσοκομείο του νησιού νοσηλεύονται 2 άτομα με covid-19.

O δήμαρχος Καλύμνου Δ. Διακομιχάλης χαρακτήρισε το Lockdown ως «τη δυσκολότερη κρίση που έχει διαχειριστεί στη μακρά πορεία του στο τιμόνι του Δήμου» και σημείωσε ότι η τοπική κοινωνία είναι διχασμένη στο θέμα του κορονοιού.

Αναφέρθηκε στον ιερέα της Εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου στην περιοχή «Πόθια» που εμφανίζεται ως αρνητής της μάσκας: «Μέχρι πρότινος με υποστήριζε-σημείωσε-τώρα με πολεμά γιατί θέλω να διασφαλίζω την υγεία στους συντοπίτες μου».

Μας είπε ότι πήγαν μπροστά στο δημαρχείο παραγωγοί μανταρινιών διαμαρτυρόμενοι γιατί δεν μπορούν να πουλήσουν τα προϊόντα τους.

«Έδωσα εντολή- μας λέει ο κ. Διακομιχάλης- να αγοραστεί ένας τόνος από μανταρίνια και να δοθεί σε ιδρύματα και στρατό. Προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις όπου μπορούμε».

Σήμερα έγιναν, μέχρι το μεσημέρι, 60 rapid test και βρέθηκαν 2 θετικά. Ως προς την εξέλιξη της πανδημίας στην Κάλυμνο εμφανίζεται προβληματισμένος. «Θα δείξει τις επόμενες ημέρες» δηλώνει.

Ο Έπαρχος του νησιού Μανώλης Μουσελλής και αυτός μιλάει για «ελεγχόμενη κατάσταση» με πολλούς ελέγχους από αστυνομικούς και λιμενικούς. Ως προς την επικοινωνία της Καλύμνου με τα γύρω νησιά και τον Πειραιά, αναφέρει ότι γίνεται κανονικά η τροφοδοσία του νησιού ενώ όσοι έχουν προβλήματα υγείας μπορούν να μεταβαίνουν και σε άλλο νησί.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα