Καλοκαιρινό σεμινάριο «Θεατρικές συνδέσεις» από τη Fabrica Athens

00:51 14/7/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Από τις 3 ώς τις 10 Αυγούστου, η Fabrica Athens διοργανώνει, στη Μεθώνη, το σεμινάριο «Θεατρικές συνδέσεις», με σκοπό να ερευνήσει με τους συμμετέχοντες πώς μπορούμε να συνδεθούμε με τη φύση, με τον εαυτό μας, αλλά και μ’ έναν τόπο, πάντα μέσα από το θέατρο.

Οι «Θεατρικές συνδέσεις» βασίζονται στην εμπειρία του σεμιναρίου στη φύση, στην αλληλοδιδακτική μέθοδο και όλο το θεατρικό training έχει ως αφετηρία το σώμα.

«Κατά

κοινή ομολογία, ένα από τα πράγματα που η καραντίνα οδήγησε πολλούς ανθρώπους να σκεφτούν, είναι το πόσο πολύ μας παρασύρει η ένταση και οι απαιτήσεις της καθημερινότητας. Στο lock-down οι ρυθμοί έπεσαν και πολλοί συνειδητοποίησαν έκπληκτοι πόσο πολύ χρειάζονταν τελικά μία παύση, αλλά και πόση ανάγκη έχουν τελικά να συνδεθούν περισσότερο με τον εαυτό τους ξανά. Η Fabrica Athens σχεδίασε προσεκτικά και προτείνει ένα καλοκαιρινό σεμινάριο 7 ημερών στη Μεθώνη, μία «δημιουργική παύση», που έχει σκοπό να ερευνήσει με τους συμμετέχοντες το πώς μπορούμε να συνδεθούμε με τη φύση, με τον εαυτό μας, αλλά και με έναν τόπο, πάντα μέσα από το θέατρο».

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία:

Να συνδυάσουν τη θεατρική εκγύμναση και δημιουργία στη φύση με τις καλοκαιρινές τους διακοπέςΝα συνδεθούν με τον τόπο και τους κατοίκους της Μεθώνης, μέσα από τη θεατρική πρακτικήΝα γνωρίσουν την πρωτότυπη μεθοδολογία της ομάδας, «Θέατρο της Έρευνας»

Το σεμινάριο διεξάγεται στις αρχές Αυγούστου και η εμπειρία του σεμιναρίου στη φύση περιλαμβάνει τη διαμονή στο Camping Methoni, όπως και επισκέψεις σε σημεία και μνημεία ιστορικής σημασίας και φυσικής ομορφιάς. Οι «Θεατρικές συνδέσεις» θα βασιστούν στη θεατρική μεθοδολογία του «Θεάτρου της έρευνας», που έχει αναπτύξει η ομάδα, με κεντρικούς εμψυχωτές τον Φάνη Κατέχο και την Giovanna Michaliadi Sarti.

Όμως, κεντρικός άξονας του σεμιναρίου θα είναι η αλληλοδιδακτική, η μέθοδος στην οποία βασίστηκε η δημιουργία του Καποδιστριακού Αλληλοδιδακτικού Σχολείου Μεθώνης, το οποίο θα φιλοξενήσει και τα εργαστήρια. Το Καποδιστριακό Σχολείο ιδρύθηκε το 1829 και απηχούσε την προσπάθεια του Καποδίστρια για ένα ομοιόμορφο εκπαιδευτικό συστήματος της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, βασισμένου στην αλληλοδιδακτική μέθοδο. Έτσι, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να συμμετάσχουν και ως εμψυχωτές/καλλιτέχνες σε εργαστήρια και δρώμενα που θα δημιουργήσει η ομάδα της Fabrica Athens για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής, αποκομίζοντας επιπρόσθετη εμπειρία στη θεατρική τους εκπαίδευση και έρευνα.

Το θεατρικό training θα έχει ως αφετηρία το σώμα (κιναισθησία, ενδυνάμωση, πλαστικότητα) και θα περιλαμβάνει τεχνικές από παγκόσμια αναγνωρισμένες θεατρικές μεθόδους, όπως αυτές των Tadashi Suzuki, Jerzy Grotowski, Eugenio Barba κ.ά., και τεχνικές που έχουν αναπτυχθεί μέσα στο Θέατρο της Έρευνας. Απευθύνεται σε καλλιτέχνες (performer, ηθοποιούς, χορευτές κ.ά.), σπουδαστές παραστατικών και άλλων τεχνών, αλλά και σε ανθρώπους με μικρότερη εμπειρία στις (παραστατικές) τέχνες, που έχουν τη διάθεση και τη διαθεσιμότητα να εργαστούν σε μια δυναμική ομάδα με άξονα το θέατρο. Απαιτείται καλή φυσική κατάσταση.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν email με θέμα «Θεατρικές συνδέσεις» στο [email protected]

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως και τις 19 Ιουλίου.

Συνολικές ώρες σεμιναρίου: 35 ώρες

Αναλυτικές πληροφορίες και οδηγίες συμμετοχής για το καλοκαιρινό σεμινάριο «Θεατρικές συνδέσεις» εδώ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα