«Καλοκαίρι στην Πλατεία του Μεγάρου»: Δωρεάν συναυλίες στο ΜΜΘ

12:27 25/6/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Μοναδικές στιγμές με κορυφαίους Έλληνες ερμηνευτές και μουσικούς μας προσφέρει αυτό το καλοκαίρι το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, βγαίνοντας από τις κλειστές του αίθουσες και μεταφέροντας τη δραστηριότητά του σε εξωτερικό χώρο.
Η όμορφη πλατεία ανάμεσα στα δύο κτίρια, με την απεριόριστη θέα στον Θερμαϊκό κόλπο μέχρι τον Όλυμπο, γίνεται ένας δημόσιος χώρος πολιτισμού τον οποίο μπορούν

να χαρούν όλοι. Με ελεύθερη είσοδο και με χαλαρή, καλοκαιρινή διάθεση, όρθιοι, βολτάροντας ή καθισμένοι στα σκαλιά, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Θεσσαλονίκης θα απολαύσουν μεγάλες συναυλίες, μία κάθε Παρασκευή έως τις 6 Ιουλίου 2018. Η ώρα έναρξης σε όλες είναι 21:30.

29.6.2018

«Τα τραγούδια κύκλους κάνουν»

με τη Μαρία Φαραντούρη και την Έλλη Πασπαλά

Δύο σπουδαίες τραγουδίστριες, που όλη η πορεία τους είναι ταυτισμένη με την ποιότητα, ξανασυναντιούνται μετά από χρόνια, σε ένα μουσικό ταξίδι με έργα που αγαπήθηκαν, με τραγούδια που κρίθηκαν από τον χρόνο και πολλές φορές συνδέθηκαν με την ίδια την ιστορία. Τραγούδια του Μάνου Λοΐζου, του Μίκη Θεοδωράκη, του Μάνου Χατζιδάκι, του Θάνου Μικρούτσικου, του Διονύση Σαββόπουλου, της Ελένης Καραΐνδρου, του Νίκου Κυπουργού, της Ευανθίας Ρεμπούτσικα και του Παναγιώτη Καλαντζόπουλου δίνουν το στίγμα αυτής της συνάντησης. Δεν λείπουν όμως και μεγάλα τραγούδια του διεθνούς μουσικού ρεπερτορίου με τζαζ αναφορές, που τόσο αγαπούν και οι δυο ερμηνεύτριες. Τη Μαρία Φαραντούρη και την Έλλη Πασπαλά συνοδεύουν οι μοναδικοί Τάκης Φαραζής στο πιάνο και David Lynch στα πνευστά και τα κρουστά.

6.7.2018

«Συνδέσεις»

με την Αγγελική Τουμπανάκη

Η πολυσχιδής και ταλαντούχα ερμηνεύτρια, performer και μουσικός μάς προσκαλεί σε μια περιπλάνηση στη σύγχρονη ελληνική σκηνή και στην παράδοση των Βαλκανίων και της Μεσογείου, με τραγούδια-ορόσημα της ελληνικής και διεθνούς δισκογραφίας. Μαζί με τους εκλεκτούς μουσικούς Βασίλη Κετεντζόγλου στην κιθάρα, Στάθη Άννινο στο πιάνο, Απόστολο Καλτσά στο μπάσο και Ηλία Δουμάνη στα τύμπανα δομούν ένα πολυδιάστατο ηχητικό περιβάλλον με φυσικούς και ηλεκτρονικούς ήχους, λούπες και πολυφωνίες. Μετά από δώδεκα χρόνια διαδρομής στην jazz, τη world jazz και την electronic jazz, η Αγγελική Τουμπανάκη μας καλεί στο ιδιαίτερο μουσικό της σύμπαν με σταθερή αφετηρία την αγάπη για τη συλλογική δημιουργία, την ελευθερία της έκφρασης, τον πειραματισμό και τον αυτοσχεδιασμό.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα