Κάλεσμα της ΛΑ.Ε. Λάρισας για το αυριανό συλλαλητήριο

15:00 12/6/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Απαιτούμε να αποσυρθεί τώρα το πολυνομοσχέδιο και διεκδικούμε μια μεγάλη δημοκρατική ανατροπή στην πορεία της χώρας, χωρίς μνημόνια και λιτότητα, αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΛΑΕ Λάρισας, η οποία απευθύνει παράλληλα κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο που θα γίνει αύριο Τετάρτη, στις 7.30 μμ. στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Στην ανακοίνωση – κάλεσμα αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Το Πολυνομοσχέδιο, που με πραξικοπηματικές διαδικασίες εξπρές κατέθεσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην Βουλή,

έρχεται να καταρρίψει και στους πλέον δύσπιστους τα νέα μεγάλα ψέματα της, δήθεν, εξόδου της χώρας από τα μνημόνια. Αυτό το πολυνομοσχέδιο αποτελεί στην πράξη ένα νέο, τέταρτο, επαχθέστατο μνημόνιο που θα δώσει την χαριστική βολή στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση, χωρίς κανένα δικαίωμα και καμιά εξουσιοδότηση, φθάνει στο σημείο, με τις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου, να υποθηκεύει και να βάζει ενέχυρο στους πιστωτές εθνική δημόσια περιουσία 25 δις. ευρώ, στην ουσία όλο τον εθνικό πλούτο που έχει απομείνει υπό δημόσια διαχείριση στην πατρίδα μας. Με το ίδιο πολυνομοσχέδιο, επίσης, ο ελληνικός λαός επωμίζεται νέα δυσβάστακτα βάρη, κυρίως με δραστικές περικοπές στις συντάξεις και νέα αύξηση των άμεσων φόρων, που θα προκύψει από την μεγάλη απαράδεκτη μείωση του αφορολόγητου ορίου. Μεταφρασμένα σε αριθμούς τα νέα βάρη περικοπής των συντάξεων και αύξησης των άμεσων φόρων για τα πλατιά λαϊκά στρώματα, θα φθάσουν μέχρι το 2022 στο αστρονομικό ποσό των 15,5 δις. ευρώ.
Η Λαϊκή Ενότητα συμμετέχει και καλεί τον κόσμο της εργασίας, τους συνταξιούχους και τους ανέργους, στην συγκέντρωση του ΕΚΝΛ ενάντια στο πολυνομοσχέδιο-σφαγείο, αύριο Τετάρτη (13/06), στις 07:30 μ.μ., στην Κεντρική Πλατεία».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα